Dončić v dvoboju upov dobro začel, a slabo končal (VIDEO)

Dončičevih 21 točk po Dallasovem kolapsu premalo za uspeh v Atlanti, zmaga Dragića.
Fotografija: Luka Dončić je okusil drugi poraz v gosteh. FOTO: Dale Zanine/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je okusil drugi poraz v gosteh. FOTO: Dale Zanine/Reuters

Miami – Goran Dragić je še enkrat dosegel manj točk kot Luka Dončić (13:21), a je imel več razlogov za zadovoljstvo. Njegov Miami je v drugem polčasu prekosil New York s 63:42 in se z drugo zmago v štirih tekmah izenačil z Dallasom, ki je doživel pravi mrk v Atlanti. Vodil je že s 26 točkami razlike (51:25), a v zadnjih 31 minutah zaostal s 53:86, kar je tretji najhujši kolaps v zgodovini kluba.



Hočeš-nočeš se Dončić ne more ogniti soju žarometov. Njegov tokratni nastop je pritegnil vseameriško pozornost, saj se je soočil s branilcem Traejem Youngom, ki je bil na letošnjem naboru NBA izbran kot peti, a ga je Dallas skupaj s pravico dodatne izbire na »draftu« 2019 odstopil Atlanti, da bi kot tretjega po vrsti dobil 19-letnega asa iz Ljubljane. Od takrat se mlada košarkarja ne moreta ogniti primerjavam. Young je v prvih štirih nastopih v elitni ligi dosegel povprečje 19,4 točke (Clevelandu je natresel 35 točk), 3,4 skoka in 7 asistenc, Dončić 19 točk (največ, 26, proti Minnesoti), 6,5 skoka in 3,8 asistence. V prvem medsebojnem spopadu je sprva bolje kazalo slovenskemu čudežnemu dečku, ki je dosegel 12 točk v uvodni četrtini, toda v zadnjih dveh delih tekme je zadel le tri od desetih metov. Young, 20-letni in 188 cm visoki branilec, je ubral obraten ritem. Prvi nastop v prenovljeni domači dvorani je slabo začel, a zablestel v odločilnih trenutkih. V zadnji četrtini, ki jo je njegovo moštvo dobilo z 31:17, je dosegel 12 od svojih 17 točk, torej le pet manj kot vsi Telički skupaj.

Goran Dragić je imel dosti razlogov za zadovoljstvo. FOTO: Lynne Sladky/AP
Goran Dragić je imel dosti razlogov za zadovoljstvo. FOTO: Lynne Sladky/AP


Young: Luka je prijeten fant


Vedno zgovorni Dallasov lastnik Mark Cuban razumljivo ni bil navdušen nad razpletom, a ni želel primerjati novincev obeh moštev. »Mi smo srečni, ker imamo Luko, v Atlanti so zadovoljni s Traejem. Za oba se je bilo vredno potruditi na naboru, saj bosta odlična košarkarja.« Novinarji so seveda šli korak dlje in se spomnili kupčije iz leta 1998, ko je Dallas na naboru prepustil Milwaukeeju centra Roberta Traylorja, takratnega šestega izbranca, da bi dobil na devetem mestu Dirka Nowitzkega in povrhu še krilo Pata Garrityja, Robert kdo, se še danes šalijo v ZDA, saj je Traylor v sedmih sezonah v ligi NBA igral s skromnim povprečjem 4,8 točke in 3,7 skoka, kariero nadaljeval v Turčiji, Italiji, Mehiki in Portoriku, pred sedmimi leti pa tragično umrl za srčno kapjo. Nowitzki je medtem že 21. sezono adut Dallasa in šesti najboljši strelec v zgodovini ligi NBA.



Dončić in Young sta se spoznala na poletnem pripravljalnem tečaju za novince in ugotovila, da imata veliko skupnega, zato sta se po dvoboju prijateljsko objela. »Individualne primerjave me ne zanimajo, saj sta med seboj igrali dve moštvi. Toda tokrat moram poudariti, da je Luka dober košarkar in prijeten fant. Do letos nisem ničesar vedel o njem, zdaj pa ga zelo spoštujem,« je zagotovil Trae Young.

Preberite še:

Komentarji: