Dončić varčuje svoje moči in se veseli končnice

Dallas Mavericks in Miami Heat se že pripravljata na izločilne tekme.

Objavljeno
14. avgust 2020 06.05
Posodobljeno
14. avgust 2020 06.09
Luka Dončić je prispeval zanj skromnih 18 točk, a bil kljub temu prvi strelec Dallasa. FOTO: Ashley Landis/Usa Today Sports
F. T.
F. T.
V ligi NBA igrajo zadnje tekme pred začetkom težko pričakovane končnice. Ponoči so stopili na parket v Orlandu tudi košarkarji Dallasa in zanesljivo izgubili s Phoenixom z izidom 102:128.

Igral je tudi slovenski as Luka Dončić in v zanj skromnih 13 minutah igre prispeval 18 točk (za dve 4:7, za tri 1:2, prosti meti 7:7), 5 skokov in eno ukradeno žogo. Enak strelski doprinos je imel tudi Boban Marjanović. Pri zmagovalcih je bil najboljši Devin Booker s 27 točkami in 7 skoki.


Miami zadnjič na parket danes zvečer


Košarkarji Miami Heat, pri katerih blesti tudi slovenski organizator igre Goran Dragić, so dan prej v ligi NBA izgubili z moštvom Oklahoma City (115:116), toda že pred tekmo je postalo jasno, da se bo Miami v prvem krogu končnice pomeril z ekipo Indiana Pacers. Miami bo pred končnico odigral še eno tekmo, drevi ob 22. uri se bo pomeril prav z moštvom Indiane.

Dallas se bo v končnici meril z ekipo Los Angeles Clippers. »Komaj čakam, da se vse skupaj začne. Ne gojim posebnih občutkov, to zame ne bo prvič. V končnici sem večkrat igral že v Evropi. Resda ne gre za enako raven igre, gotovo pa gre za enak sistem, motiv in občutke,« je povedal Luka Dončić.