Dončića in Dallas zapustil še prvi pomočnik trenerja Carlisla

Dolgoletni pomočnik trenerja pri moštvu Dallas Mavericks, Jamahl Mosley, je prevzel ekipo Orlando Magic.
Fotografija: Ko bo končal z olimpijskimi nastopi v Tokiu in se vrnil v Dallas, bo Luka Dončić spoznal kar nekaj novih obrazov. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Ko bo končal z olimpijskimi nastopi v Tokiu in se vrnil v Dallas, bo Luka Dončić spoznal kar nekaj novih obrazov. FOTO: Jure Eržen/Delo

Kot je zapisala nemška tiskovna agencija dpa, bo dvainštiridesetletni Jamahl Mosley na tem položaju zamenjal Steva Clifforda, ki je floridsko ekipo vodil med letoma 2018 in 2021.

Mosley je bil v zadnjih osmih sezonah pomočnik prvega trenerja Ricka Carlisla, ki je po koncu minule sezone zapustil Dallas, kjer od leta 2018 igra slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić.

»Čestitke, moj fant,« je ob novici, ki jo je na družbenih omrežjih delil sloviti novinar ESPN Adrian Wojnarovski, na Twitterju zapisal Dončić.

Carlisle je teksaško ekipo vodil med letoma 2008 in 2021, od druge sezone naprej pa bo prvi mož stroke pri Indiani Pacers.
Nastalo strokovno vrzel na klopi Teksašanov je zapolnil Jason Kidd. Mosley je veljal za prvega pomočnika Carlisla, Kidd pa bo po nekaterih informacijah moči združil s še enim nekdanjim članom kluba Jasonom Terryjem in/ali J. J. Bareo, če bo po pričakovanjih obesil superge na klin.

Preberite še:

Komentarji: