Dončića ni rešil met s polovice igrišča (VIDEO)

Slovenski košarkar vikend All-Star končal v polfinalu tekmovanja na spretnostnem poligonu.
Fotografija: Luka Dončić je nastope v Charlottu vzel predvsem za zabavo.  FOTO: Jim Dedmon/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić je nastope v Charlottu vzel predvsem za zabavo.  FOTO: Jim Dedmon/Usa Today Sports

Luka Dončić ob svoji prvi udeležbi na vikendu All-Star NBA ni bil pretirano tekmovalno razpoložen, potem ko v petkovi tekmi vzhajajočih zvezd ni izstopal, je v tekmovanju na spretnostnem poligonu izpadel v polfinalu. Sicer pa je včeraj zamrlo zadnje upanje, da bi Dončić zaigral tudi na osrednji tekmi vseh zvezd, ki bo na sporedu v noči na ponedeljek po slovenskem času. Anthony Davis je namreč sporočil, da bo kljub poškodbi stopil na parket.

Tekmovanja so se poleg Dončića udeležili še Mike Conley (Memphis Grizzlies), Nikola Vučević (Orlando Magic), De'Andre Fox (Sacramento Kings), Kyle Kuzma (LA Lakers), Jayson Tatum (Boston Celtics), Nikola Jokić (Denver Nuggets) in Trae Young (Atlanta Hawks).


Kar je zgrešil Dončić je zadel Tatum


V prvem krogu se je Dončić pomeril z najboljšim igralcem tekme vzhajajočih zvezd Kylom Kuzmo, ki je selekciji sveta večer prej natresel 35 točk, to pot pa je Dončić pred njim zadel sklepni met za tri točke. Ljubljančanu je v polfinalu nasproti stal Trae Young, s katerim sta na večer nabora NBA zamenjala delodajalca (Atlanta je v zameno za Younga Slovenca prepustila Dallasu). Ameriški branilec je bil na poligonu hitrejši, Dončić ge je poskusil ugnati z zaključnim metom s polovice igrišča, a zgrešil, Young pa je zadel iz prvega poskusa. Kar ni uspelo Dončiću, je v finalu Jaysonu Tatumu, hitrejšega Younga je premagal z metom z velike razdalje.

Jayson Tatum je zadel s polovice igrišča in zmagal. FOTO: Jim Dedmon/Usa Today Sports
Jayson Tatum je zadel s polovice igrišča in zmagal. FOTO: Jim Dedmon/Usa Today Sports

 
Tako se je za Dončića končala ekshibicija v Charlottu, ki se je začela v petek s tekmo vzhajajočih zvezd, v kateri je ekipa ZDA  s 161:144 odpravila zasedbo sveta. Za slednjo je slovenski as na parketu prebil 24 minut in eno sekundo ter v tem času prispeval 13 točk (za dve 2:3, trojke 3:9), devet podaj, pet skokov in dve pridobljeni žogi, privoščil si je tudi dve napaki. Dončić bo imel zdaj skoraj teden dni premora, njegov Dallas naslednjo tekmo proti Denverju igra šele v petek, 22. februarja.


Trojke Harrisu, zabijanje Dialloju


Na tekmovanju v metanju trojk je bil najboljši Joe Harris (Brooklyn), v zabijanju pa Hamidou Diallo (Oklahoma City).



Vikend All-Star se bo končal z vrhuncem, tekmo vseh zvezd (ob 2. uri po slovenskem času), na kateri si bosta nasproti stali ekipi LeBrona Jamesa in Giannisa Antetokounmpa. Ekipo LeBron sestavljajo: LeBron James (LA Lakers), Kevin Durant (Golden State), James Harden (Houston), Kawhi Leonard (Toronto), Kyrie Irving (Boston) – prva peterka – LaMarcus Aldridge (San Antonio), Bradley Beal (Washington), Anthony Davis (New Orleans), Dwyane Wade (Miami Heat), Damian Lillard (Portland), Ben Simmons (Philadelphia), Klay Thompson (Golden State), Karl Anthony Towns (Minnesota). V ekipi Giannis so: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Joel Embiid (Philadelphia), Kemba Walker (Charlotte), Paul George (Oklahoma City), Stephen Curry (Golden State) – prva peterka – Blake Griffin (Detroit), Kyle Lowry (Toronto), Khris Middleton (Milwaukee), D'Angelo Russell (Brooklyn), Nikola Vučević (Orlando), Russell Westbrook (Oklahoma City), Nikola Jokić (Denver), Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks).

Preberite še:

Komentarji: