Dončićev Dallas ob prelomu leta nemočen v Oklahomi (VIDEO)

Slovenski čudežni deček je prispeval standardnih 17 točk, vendar je bil na parketu precej manj kot običajno.

Objavljeno
01. januar 2019 08.20
Posodobljeno
01. januar 2019 11.53
Luka Dončić je parket zapustil pred koncem tretje četrtine in se ni več vrnil v igro. FOTO: Kyle Terada/Reuters
Oklahoma – Košarkarji Dallasa so koledarsko leto zaprli s porazom, 19. v sezoni lige NBA. Na gostovanju v dvorani Chesapeake Energy Arena so morali pred 18.203 gledalci premoč priznati Oklahomi, ki je bila prepričljivejša s 122:102. Pravzaprav je bil končni razplet znan že po uvodni četrtini, v kateri so gostitelji pobegnili že za 17 točk (29:12).


Trojni dvojček Westbrooka


V nadaljevanju so le še čuvali priigrano prednost, Telički so zgolj enkrat znižali zaostanek na manj kot deset točk (23:32). Zmagovalci so leteli na krilih izjemno razigranega Russella Westbrooka, ki se je razveselil že desetega trojnega dvojčka v sezoni za 32 točk, 11 skokov in 11 asistenc, obenem je dodal še štiri ukradene žoge in si privoščil pet napak.


Dončić enajstič zapored z 10+


Pri poražencih je bil najbolj pri metu Harrison Barnes s 25 točkami, pričakovan delež pa je prispeval tudi 19-letni slovenski čudežni deček Luka Dončić, ki se je ustavil pri 17 točkah (prosti meti 6:6, za dve 1:4, trojke 3:6), dodal pa je še šest skokov, tri podaje in eno ukradeno žogo, v statistiko je vpisal tudi pet izgubljenih žog. To je bila enajsta zaporedna tekma, ki jo je končal z dvomestnim številom točk.


Manjša minutaža


Resda pa mu je trener Rick Carlisle tokrat odmeril manjšo minutažo kot običajno, drugo najmanjšo doslej v sezoni, na parketu je namreč prebil 22 minut in pol. Ko ga je tri minute pred koncem tretje četrtine zamenjal Devin Harris, je Ljubljančan obsedel na klopi in ni več vstopil v igro, čeprav je v tem delu v manj kot osmih minutah dosegel kar deset točk.


Maščevanje Oklahome


Oklahoma se je tako Dallasu maščevala za poraz le 24 ur prej (103:105) in se obdržala pri vrhu razpredelnice zahodne konference, na tretjem mestu. Dallas, ki ga nov izziv – gostovanje pri Charlottu – čaka v noči na četrtek, je dvanajsti, do mest, ki še vodijo v izločilne boje, pa ga ločijo štiri zmage.