Dončićeva magična trojka peta najboljša poteza leta v ligi NBA (VIDEO)

Slovenski košarkarski biser je neverjetno trojko zadel v zadnji sekundi rednega dela decembrskega gostovanja pri Portlandu.
Fotografija: Luka Dončić je z noro trojko navdušil tudi strokovno javnost. FOTO: Kyle Terada/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je z noro trojko navdušil tudi strokovno javnost. FOTO: Kyle Terada/Reuters

Ljubljana – V košarkarski ligi NBA so sestavili seznam 100 najboljših potez minulega leta. Verjetno niti ni presenetljivo, da se je na njem znašla tudi mojstrovina slovenskega čudežnega dečka v majici Dallasa in novinca onstran »luže«, 19-letnega Luke Dončića. Še več: Ljubljančan se je zavihtel tik pod vrh lestvice!


Družbena omrežja so pregorela


Z noro trojko, s katero je tik pred božičnimi prazniki, 23. decembra, na gostovanju pri Portlandu v zadnji sekundi rednega dela, z metom ob pisku sirene, izvlekel podaljšek, je takoj obnorel ameriško in svetovno športno javnost, družbena omrežja so ob njej pregorevala. Z njo pa se je tudi uvrstil na peto mesto seznama stotih najlepših potez leta.


Zmagovalec je »kralj James«


Pred njim so končale zgolj akcije velikanov lige NBA LeBrona Jamesa, Kevina Duranta in Giannisa Antetokounmpa. Zmagovalno je kajpak prispeval »kralj James« v zaključku dvoboja minule sezone med Clevelandom in Minnesoto, ko se je štiri sekunde pred koncem podaljška najprej izkazal z blokado, nato pa še z zmagovalnim metom ob zvoku sirene.

Preberite še:

Komentarji: