Dončićevih 28 točk dovolj zmago nad Denverjem (VIDEO)

Miami Heat Gorana Dragića je presenetljivo izgubil proti Charlotte Hornets.
Fotografija: Mar 11, 2020; Dallas, Texas, USA; Dallas Mavericks guard Luka Doncic (77) dribbles as Denver Nuggets forward Torrey Craig (3) defends during the second half at American Airlines Center. Mandatory Credit: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports Foto Kevin Jairaj Usa Today Sports
Odpri galerijo
Mar 11, 2020; Dallas, Texas, USA; Dallas Mavericks guard Luka Doncic (77) dribbles as Denver Nuggets forward Torrey Craig (3) defends during the second half at American Airlines Center. Mandatory Credit: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports Foto Kevin Jairaj Usa Today Sports

Preden je vodstvo lige NBA zaradi koronavirusa prekinilo sezono, so košarkarji Dallas Mavericks v zadnji še odigrani tekmi doma s 113:97 premagali Denver Nuggets. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za zmagovalce prispeval 28 točk, devet podaj in šest skokov. Miami Heat Gorana Dragića je presenetljivo izgubil proti Charlotte Hornets.


Dallas edini brez treh zaporednih porazov


Košarkarji so v Dallasu o odločitvi prekinitve lige slišali sredi tretje četrtine, a so tekmo, v kateri je blestel Boban Marjanović, lahko odigrali do konca. Srb je imel z 31 točkami in 17 skoki tekmo kariere. Na drugi strani je bil najboljši strelec Denverja, pri katerem tretji Slovenec v NBA Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro, Jamal Murray s 25 točkami.



Mavericksi, ki so igrali brez Kristapsa Porzingisa ter poškodovanih Jalena Brunsona in Setha Curryja, so po dveh porazih prišli do nove zmage in tako ostajajo edino moštvo v ligi brez treh zaporednih porazov.


Miami bi si lahko zagotovil končnico


Miami pa je moral z 98:109 priznati premoč Charlottu, ki je na mestih, ki ne vodijo v končnico. Miami bi si s to zmago že lahko dokončno zagotovil končnico, a so izbranci trenerja Erica Spoelstre po odlični prvi četrtini popustili. Devonte Graham je k zmagi prispeval 30 točk. Najboljši strelec vročice je bil Kendrick Nunn s 24 točkami. Dragić tokrat ni bil pri metu, dosegel je le tri točke (1/9 iz igre, 0/4 za tri), temu je dodal še po pet podaj in skokov.



Vodstvo lige NBA je zaradi koronavirusa prekinilo nadaljevanje letošnje sezone, potem ko so odkrili, da je center Utah Jazz Rudy Gobert okužen s tem virusom. Zaenkrat še ni jasno, kaj bo z nadaljevanjem letošnje sezone, katere redni del bi se moral končati 15. aprila.

Preberite še:

Komentarji: