Dončić natresel 36 točk, čeprav je med tekmo prejemal udarce (VIDEO)

Los Angeles Lakers so dobili derbi vodilnih ekip zahodne konference.
Fotografija: Luko Dončića so malenkosti ločile do novega trojnega dvojčka, na koncu je Ljubljančan v 36 minutah dosegel 36 točk, deset skokov in osem podaj. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Luko Dončića so malenkosti ločile do novega trojnega dvojčka, na koncu je Ljubljančan v 36 minutah dosegel 36 točk, deset skokov in osem podaj. FOTO: AFP

Košarkarji iz Dallasa so na domačem parketu morali priznati premoč Indiani, ki je slavila s 112:109. Slovenskega zvezdnika teksaške ekipe Luko Dončića so malenkosti ločile do novega trojnega dvojčka, na koncu je Ljubljančan v 36 minutah in 16 sekundah dosegel 36 točk, deset skokov in osem podaj. V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Domantas Sabonis, ki je gostiteljem nasul 20 točk in 17 skokov, odločilnih in zadnjih šest točk pa je prispeval Victor Oladipo.

 

Na veliko sceno severnoameriške lige NBA je stopil tudi Goran Dragić, njegov Miami pa je slavil v Washingtonu s 100:89. Prvi zvezdnik floridske ekipe Jimmy Butler ni imel svojega dne, saj je dosegel zanj skromnih devet točk, zato pa je sijajno predstavo prikazal Bam Adebayo in dosegel 27 točk ter pobral 14 žog pod obema obročema. Goran Dragić je za zmago v 23,25 minute prispeval 11 točk, štiri skoke in tri podaje.


Los Angeles: blestela naveza James-Davis


Los Angeles Lakers so v mestnem obračunu trenutno vodilnih ekip zahodne konference premagali Los Angeles Clippers s 112:104. Neustavljiva je bila domača naveza LeBron James-Anthony Davis, ki je skupno dosegla kar 58 točk. Kralj James je dosegel 28 točk, devet podaj in sedem skokov, Davis pa 30 točk in osem skokov. Pri osmoljencih dvoboja ekip iz mesta angelov je Paul George dosegel 31, Kawhi Leonard pa 27 točk.



Miami je z 41 zmagami in 23 porazi trenutno četrta ekipa v zahodni konferenci, Dallas (39-26) pa je na sedmem mestu v zahodni konferenci.

Preberite še:

Komentarji: