Dragić: Igram najboljšo košarko v življenju

Intervju s slovenskim košarkarskim asom v ligi NBA Goranom Dragićem, ki je utrujen, a srečen.

Objavljeno
14. januar 2014 23.10
Suns Knicks Basketball
Sebastijan Kopušar, New York
Sebastijan Kopušar, New York

New York – Utrujen, z velikimi ledenimi obkladki na kolenih in gležnji v posodi z ledeno mrzlo vodo je najboljši igralec Sonc iz Phoenixa zbiral misli po porazu z newyorškimi kratkohlačniki v košarkarski ligi NBA. Kljub odlični igri je njemu in soigralcem v podaljšku zmanjkalo moči (izgubili so s 96:98), Goran Dragić pa je z 48 minutami na parketu garal najdlje od igralcev obeh moštev.

Sezona je dolga, kako se v igri pozna, da zaradi EP praktično niste imeli premora?

Seveda se, vendar za nič na svetu ne bi zamenjal tega, da sem lahko igral na EP v Sloveniji. Sedaj čutim, da telo nima svežine, dosti je poškodb. Ampak vse to je sestavni del športa. Ne morem se pritoževati, igram najboljšo košarko v življenju, ne vem, kaj bi bilo, če bi bil spočit. (smeh)

Pogrešate soigralca Erica Bledsoeja, ki je bil v petek operiran?

V povprečju ima 18 točk na tekmo, kar pomeni, da morajo igralci s klopi zadeti toliko več košev. Zagotovo je težje tudi meni, tekmeci se bolj osredotočijo name, saj sem edini igralec v moštvu, ki z žogo igra »pick and roll«. Upam, da se bo Eric čim prej vrnil in bova skupaj spet tvorila precej nevaren dvojec.

Phoenix je med resnimi kandidati za končnico v močni zahodni konferenci. Ste presenečeni?

Lani smo imeli zelo slabo sezono, letošnja je nekako svež začetek. Tudi sam nisem pričakoval, da bomo igrali tako dobro. Ampak vsi fantje so super, igramo skupinsko košarko, veliko podajamo in na igrišču imamo zelo dobro kemijo.

Ste med kandidati za tekmo največjih zvezdnikov lige, glasovanje še poteka. Kaj bi vam pomenil odhod na tekmo All stars v New Orelans?

O tem sem sanjal, ko sem bil otrok, če se uresniči, bi bil najbolj srečen človek na svetu. Konkurenca je huda, še posebej v naši zahodni konferenci imamo odlične organizatorje igre in bo zelo težko.

Z Benom Udrihom se na igrišču nista spopadla (Udrih ima vnetje kolena). Sta se vseeno srečala?

Pozdravila sva se na ogrevanju pred tekmo, izmenjala nekaj besed, kako je njemu, kako meni, in si zaželela srečno sezono še naprej.

Bližajo se olimpijske igre. Boste imeli kaj časa za zimske športe?

Ob vseh tekmah bo težko. Ampak navijal bom za naše orle, za smučarje, za vse, ki predstavljajo Slovenijo. Želim jim čim več kolajn.