Dončićeva pravljica se je nadaljevala tudi na pragu Hollywooda (VIDEO)

Mladi Dallasov as igralec tekme ob zmagi nad vodilnim v ligi NBA, Miami je v gosteh ugnal Brooklyn.
Fotografija: Luka Dončić je v velikem slogu zasenčil tudi LeBrona Jamesa (23) in Anthonyja Davisa (3). Foto USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić je v velikem slogu zasenčil tudi LeBrona Jamesa (23) in Anthonyja Davisa (3). Foto USA Today Sports

Z zastrašujočim nizom desetih zaporednih zmag so košarkarji LA Lakers pričakali moštvo Dallas Mavericks, ki so ga ob prvem soočenju v 74. sezoni lige NBA v gosteh premagali s 119:110 po podaljšku. Toda v revanši si je zvezdniška zasedba iz Los Angelesa polomila zobe na domačem parketu in po porazu s 100:114 so jih z identično bero 17 zmag in treh porazov dohiteli Milwaukee Bucks, tako da si moštvi delita primat v prvenstvu. Najzaslužnejši za poraz Jezernikov je bil Luka Dončić, ki je zbral 27 točk, 9 skokov in 10 asistenc ter bil kljub 7 izgubljenim žogam izbran za najboljšega igralca dvoboja.



Mladi Dallasov as je metal za dve točki 6:13, za tri 4:10 in proste mete 3:3 v 33 minutah igre. S svojim učinkom je krepko prekosil soigralce, med katerimi so bili najučinkovitejši Delon Wright (17 točk), Dwight Powell, Kristaps Porzingis in Justin Jackson (vsi po 15), toda pomoč košarkarjev s klopi je bila izjemno dragocena. Še posebej v tretji četrtini, ki so jo gostje dobili kar s 35:17 in si priigrali izdatno prednost 87:67. Zvezdniki domačega moštva z Dončićevim vzornikom LeBronom Jamesom (25 točk, 9 skokov in 8 asistenc) in Anthonyjem Davisom (27 točk in 10 skokov) na čelu so napeli vse moči, vendar so bili nemočni proti razpoloženemu tekmecu, ki je zadel deset trojk več (17:7). Dallas je s sedmo zmago v zadnjih osmih nastopih popravil svoj izkupiček na 13:6.
 

Dragić najučinkovitejši proti Brooklynu


Uspešni so bili tudi košarkarji Miami Heat, saj so na gostovanju pri moštvu Brooklyn Nets dosegli 14. zmago v 19 tekmah sezone; gostitelje so ugnali s 109:106. Prvi strelec floridske Vročice je bil Goran Dragić, ki je dosegel 24 točk, ob tem pa zbral še 2 skoka in 6 asistenc.

Goran Dragić je bil med dvobojem z Brooklynom kos tudi Imanu Shumpertu. FOTO: USA Today Sports
Goran Dragić je bil med dvobojem z Brooklynom kos tudi Imanu Shumpertu. FOTO: USA Today Sports


Izkušeni Ljubljančan je bil ključni igralec dvoboja, saj je bila sila dejaven tudi v zadnji poldrugi minuti, v kateri je Miami z delnim rezultatom 10:0 nadoknadil zaostanek sedmih točk (99:106). Na koncu je metal za dve točki 6:12, za tri 3:6 in proste mete 3:4 v 31 minutah igre. V zmagovitem moštvu sta se izkazala še Jimmy Butler z 20 točkami in Bam Adebayo s 17, pri Brooklynu, ki ima zdaj polovičen izkupiček zmag in porazov (10:10), sta izstopala Spencer Dinwiddie z 29 točkami in Joe Harris s 25.


 

Komentarji: