Dragić z vročico praznih rok v Teksasu

Miami je v ligi NBA izgubil v Houstonu, rakete so letele na krilih Jamesa Hardna in Russlla Westbrooka

Objavljeno
28. november 2019 07.20
Posodobljeno
28. november 2019 07.52
Goran Dragić je proti Houston Rockets dosegel 13 točk. FOTO: Reuters
M. U.
M. U.
Houston - Goran Dragić je s svojo ekipo Miami Heat v ligi NBA gostoval v Teksasu pri ekipi Houston Rockets, ki je na krilih Jamesa Hardna (34 točk) in Russlla Westbrooka (27) zmagala s 117:108. Dragić je na parket tokrat stopil v začetni peterki vročice in v 34 minutah zbral 13 točk, dva skoka in podajo.

Čeprav sta največ točk za zmago domače ekipe prispevala Harden in Westbrook, sta bila precej pokrita, tako da so priložnost dobili njuni soigralci. Tokrat je glavno vlogo prevzel Danuel House, ki je z osebnim strelskim rekordom (23 točk) pomagal raketam prekiniti niz treh zaporednih porazov.
 

Brez pravega pristopa


»V prvem polčasu preprosto nismo imeli pravega pristopa k igri, nismo zadevali, kot bi morali, ni nam šlo,« ša je po tekmi dejal trener vročice Eric Spoelstra.

image
Jamesu Hardnu je z osebnim strelskim rekordom pri zmagi obilno pomagal tudi Danuel House. FOTO: USA TODAY Sports


Rakete so večino tekme vodile z več kot desetimi točkami prednosti, večino tretje četrtine že z več kot 20, Kelly Olynyk pa je za vročico v zadnji četrtini dosegel šest zaporednih točk in Miami minuto pred koncem popeljal do -10. Nato je Harden zadel prosti met, zatem še Dragić.
 

Namerni prekršek


Sledilo je nekaj prerivanja ob osebni napaki Dragića na Housu 30 sekund pred koncem tekme. Sodniki so pregledali videoposnetek in jo spremenili v namerno 1. kategorije, House pa je dobil tehnično napako zaradi svoje pretirane reakcije ob prekršku.

Tyler Herro je bil z 22 točkami prvi strelec Miamija, Olynyk je zbral 19 točk, medtem ko je vodilni strelec vročice Jimmy Butler tekmo izpustil zaradi bolezni.

Naslednja tekma vročico čaka v petek, ko bo na Floridi gostila Golden State.