Dragića še naprej muči koleno, prvaki preživeli dramo v Sacramentu (VIDEO)

Goran Dragić zaradi poškodovanega kolena še ni nared za povratek na igrišča, Miami pa je prišel do tesne zmage s 100:97 v Memphisu.
Fotografija: Steph Curry je dosegel 35 točk, roka se mu ni zatresla niti pri odločilnih dveh prostih metih 15 sekund pred koncem tekme, s katerimi je Golden State potrdil zmago v Sacramentu. FOTO: AP
Odpri galerijo
Steph Curry je dosegel 35 točk, roka se mu ni zatresla niti pri odločilnih dveh prostih metih 15 sekund pred koncem tekme, s katerimi je Golden State potrdil zmago v Sacramentu. FOTO: AP

Košarkarjem Miamija se odsotnost Gorana Dragića z igrišč zelo pozna. Slovenski organizator igre je pred dnevi v enem od intervjujev povedal, da preživlja najtežje trenutke v karieri in da se s takšno poškodbo še ni ukvarjal, najhuje pa je, da nima določene časovnice za povratek na igrišča. 

Tekme Vročice tako še vedno spremlja s klopi, tokrat mu je na klopi družbo delal tudi Dwayne Wade, Miami pa je prišel do težko priborjene zmage v Memphisu s 100:97. Josh Richardson je bil vnovič prvi strelec ekipe Erica Spoelstre, dosegel je 18 točk, izkazal se je tudi Tyler Johnson s 17 točkami. Miami še vedno čaka na eksplozijo svojega (pred)drago plačanega centra Hassana Whitesida, tokrat je zmogel le šest točk in sedem skokov. 

»To je res frustrirajoče. To ima vpliv na vse, družinsko življenje, počutje. Goran je poseben igralec, ki zelo rad igra košarko. Vse to načenja njegovo samozavest. Bedno, brez debate, to je res bedno, in pika,« je sredi tedna za Miami Herald dejal Wade.



Pri Memphisu je Mike Conley dosegel 22 točk, Marc Gasol 14 in sedem skokov, eden najboljših novincev v ligi Jaren Jackson Jr. pa 15 točk in štiri skoke. Njegov tekmec v boju za naslov novinca leta Luka Dončić je bil z Dallasom v noči na soboto prost. 
 

Denver kljub poškodbam melje dalje


Pri košarkarjih Denverja so tokrat manjkali poškodovani Paul Millsap, Garry Harris in Will Barton, ki bi vsi trije bržkone začeli v prvi peterki, v Koloradu pa je gostovala Oklahoma, ki je v zadnjem času igrala zelo dobro. Kljub temu se Denver velikosti naloge ni ustrašil, na krilih izvrstnega Nikole Jokića so prišli do zmage s 109:98. 

Srbski center se je izkazal s 24 točkami, 15 skoki in predvsem devetimi asistencami, s katerimi je uspel odlično unovčiti izvrsten pregled nad igro. Jokić blesti v igri s hrbtom proti košu, prav tako je nekajkrat prevzel organizacijo napada na položaju organizatorja igre in povzročal ogromno preglavic Oklahomi. Pri Thunder je spet manjkalo nekaj točk Russlla Westbrooka, tokrat jih je dosegel 13 in dodal 14 skokov, precej boljši je bil z 32 točkami Paul George, ki letos igra na zelo visokem nivoju. George je tudi v končnici prevzemal odgovornost in zaključeval akcije, a to na koncu ni bilo dovolj za zmago.



Boston Celtics po slabem začetku sezone meljejo dalje, proti Atlanti so dosegli že osmo zaporedno zmago, tokrat so slavili s 129:108. Brad Stevens je krivuljo svoje ekipe zasukal navzgor, ko je v prvo peterko začel uvrščati Marcusa Smarta in Marcusa Morrisa, Gordonu Haywardu pa je namenil vodenje druge ekipe, ki v igro prihaja s klopi. Tokrat je bil najboljši Kyrie Irving s 24 točkami, Jayson Tatum jih je dodal 22. 

Poseben mejnik je ob porazu Philadephie proti Indiani s 101:113 uspel Joelu Embiidu, postal je prvi košarkar po Charlesu Barkleyju leta 1990, ki je na isti tekmi dosegel vsaj 40 točk in 20 skokov. Embiid je trenutno povsem v igri za naziv najbolj koristnega košarkarja sezone (MVP), veliko pa bo odvisno tudi od tega, kako uspešna bo Philadelphia v nadaljevanju sezone.


 

Prvaki preživeli dramo v Sacramentu


Že prvi letošnji obračun Golden Stata in Sacramenta v Oracle Areni v Oaklandu je bil zelo napet, tudi tokrat sta bili ekipi izenačeni do zadnjih sekund. Sacramento je nadoknadil 13 točk zaostanka in si pred zaključkom priigral lepo prednost, nato pa so v končnici zmrznili in tri minute niso dosegli koša. Golden State je naredil delni izid 10-0, nato je DeAaron Fox s košem še enkrat popeljal Sacramento v vodstvo, zmago prvakov pa je z izvrstno trojko zapečatil Klay Thompson.

Stephen Curry je po mizernih 10 točkah proti Torontu tokrat eksplodiral s 35 točkami, Kevin Durant jih je dodal 33, Thompson pa 27. Še enkrat več se je pokazalo, kako dragocen je za ekipo Draymond Green, tokrat je res dosegel le dve točki, a je prispeval kar 14 skokov in 10 asistenc.



Omeniti velja še presenetljiv poraz Toronta v Portlandu, kjer so bili Trail Blazers v zadnjem obdobju v precejšnji rezultatski krizi. Očitno se je Torontu poznala serija treh zahtevnih gostovanj zapovrstjo, tokrat so izgubili s 122:128, čeprav se je po dveh izpuščenih tekmah zaradi poškodovanega kolka na parket vrnil Kawhi Leonard in dosegel 28 točk. Pri Portlandu je tokrat odločila razigrana klop, ki je skupaj dosegla kar 58 točk. 

Preberite še:

Komentarji: