Dragićev Miami poražen v Washingtonu

Goran Dragić je v 23 minutah ob metu iz igre 3-12 dosegel deset točk, ob tem je imel še po dva skoka in podaji ter ukradeno žogo.
Fotografija: Slovenski košarkar Goran Dragić je dosegel deset točk. FOTO: Brad Mills/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Slovenski košarkar Goran Dragić je dosegel deset točk. FOTO: Brad Mills/Usa Today Sports

Slovenski košarkar Goran Dragić je z Miamijem v severnoameriški ligi NBA gostoval v Washingtonu in izgubil s 105:123. Dragić je v 23 minutah ob metu iz igre 3-12 dosegel deset točk, ob tem je imel še po dva skoka in podaji ter ukradeno žogo. »Popolnoma smo odpovedali na obeh straneh igrišča. Našega napada ni bilo, še manj pa obrambe. Težko je bilo bilo,« je po tekmi medijem povedal Dragić.

»Od začetka nismo igrali tako, kot znamo, oni so pokazali več energije. Mi nekako nismo sploh znali braniti njihovih situacij in na koncu koncev so zadevali. Imeli so veliko odprtih metov. Pač to ni bil naš dan, ampak gremo naprej. Zdaj imamo dva dni prosto, potrebno se bo pripraviti na močnega nasprotnika, Toronto,« je v pogovoru za 24 ur povedal Dragić.

Dodal je, da jih takšni porazi lahko stanejo. »A nismo edini, veliko ekip izgubi takšne tekme. Moram reči, da smo letos res poskrbeli za vse te ekipe, ki so na dnu lestvice, vse smo premagali, danes se je prvič zgodilo, da smo izgubili takšno tekmo. Mislim, da je dobra lekcija za naprej, definitivno moraš zmagati takšne tekme, če želiš biti pri vrhu,« je še dejal Dragić.

Znova je poudaril, da moštvo krasi ekipni duh, da ni ljubosumja in da je tudi njemu vseeno, če začne v prvi peterki ali ne. »Vem, da sem že malo v letih, to je sestavni del športa in to je treba sprejeti,« 33-letnega Ljubljančana še navaja 24ur.com. Pri Miamiju, ki je drugo četrtino izgubil kar s 24:42, je bil sicer najboljši Jimmy Butler s 27 točkami, pri domačih pa so prednjačili Jordan McRae z 29, Garrison Mathews z 28 in Ian Mahinmi s 25 točkami.

Na drugih tekmah je Atlanta v gosteh premagala Orlando s 101:93, Minnesota je doma slavila s 122:115 proti Brooklynu (za slednjega je Spencer Dinwiddie dosegel 36 točk), Chicago je s 102:123 izgubil proti Milwaukeeju (Giannis Antetokounmpo 23 točk, 10 skokov, 6 podaj za najboljšo ekipo lige), Utah je s 104:81 odpravil Detroit, Phoenix pa v gosteh s 122:116 Portland. Pri slednjem je 33 točk prispeval Damian Lillard, pri Phoenixu pa jih je toliko dosegel Devin Booker. Ricky Rubio je 18 točkam dodal 13 podaj.

V noči na sredo bo znova aktiven tudi Dallas Luke Dončića, ki bo gostoval pri Oklahoma Cityju, Denver Vlatka Čančarja pa bo igral v Houstonu.

Komentarji: