Dragićevi upi so se očitno končali že v Torontu (VIDEO)

S četrtim zaporednim porazom se je Miami močno oddaljil od končnice prvenstva. Dallas brez Dončića premagal Memphis.
 
Fotografija: Goran Dragić tudi v Torontu ni igral tako dobro, kot si je želel pred tekmo. Foto USA Today
Odpri galerijo
Goran Dragić tudi v Torontu ni igral tako dobro, kot si je želel pred tekmo. Foto USA Today

Po četrtem zaporednem porazu, kar je najdaljši črni niz moštva v sezoni, lahko le manjši čudež popelje košarkarje Miamija v končnico lige NBA. Na gostovanju pri Torontu, 2. na lestvici vzhodne konference, so bili blizu uspeha, saj so v prvem polčasu vodili s 13 točkami naskoka, po treh četrtinah z 79:78 in imeli v zadnji sekundi met za tri točke za zmago, a je James Johnson zgrešil. Podaljšek je Toronto dobil s 14:6, polovico njegovih točk v dodatnih petih minutah pa je dosegel nekdanji Olimpijin adut Danny Green.

Goran Dragić je z 9 točkami ob metu iz igre 4:12 zaostal za želeno predstavo, ki bi zagotovo povečala možnosti floridske Vročice. Toda prevladoval je občutek, da se je med svojimi epizodami na parketu preveč pomikal na krilne položaje in pasivno prepuščal krmilo soigralcem, ki so pooblastila neredko zlorabljali. Gostje so imeli težave tudi v obrambi, saj je Toronto v pričakovanju izločilnih bojev dvignil svojo napadalno pripravljenost. V zadnjih osmih nastopih je vselej dosegel vsaj 110 točk in izenačil rekord kluba. Še posebej neugoden je v domači dvorani, v kateri je že odigral vseh 41 tekem z zelo lepim izkupičkom 32:9, tretjim najboljšim v celotni ligi za Milwaukeejem in Denverjem.
 

Proti vzhodni eliti zbrali le dve zmagi
 

Miamiju sta preostala le še dvoboja s Philadelphio v domači dvorani in z Brooklynom v gosteh, s katerima ne bo mogel bistveno popraviti svoje bere 38:42. Lani je bil denimo šesti med vzhodnimi moštvi z izkupičkom 44:38, leto poprej je obtičal na pragu končnice z 41 zmagami, kolikor jih je zbral tudi Chicago, ki je bil osmi med vzhodnimi moštvi.

Letos pa je gneča še večja, saj je Vročica nenehno odvisna tudi od rezultatov Brooklyna, Orlanda, Detroita in Charlotta, zato je morala v finišu rednega dela prvenstva loviti tri zmage v treh zadnjih nastopih. Toda upoštevati moramo, da se v dosedanjih soočenjih z višjeuvrščenimi na vzhodni razpredelnici ni pretirano dobro odrezala. V 17 tekmah z vodilno peterico v konferenci je iztržila le dve zmagi; s Torontom je denimo klonila v vseh štirih poskusih.


Samo še ena vozovnica


Po sinočnjih tekmah je odprto le še eno mesto v končnici, v kateri sta si mesto že zagotovila Brooklyn in Orlando. Na osmem mestu je ta čas Detriot z zmago prednosti pred Miamijem in Charlottom. Edini scenarij, ki Dragićevo zasedbo še pelje v izločilne boje, je: zmagi nad Philadelphio in Brooklynom, ob porazih Detroita z Memphisom in New Yorkom ter enim porazom Charlotta, ki ga čakata še tekmi s Clevelandom in Orlandom.



Po tokratnem razočaranju v Kanadi so lahko košarkarji Miamija še bolj obžalovali poraz z že odpisano Minnesoto (109:111) na prejšnji tekmi, na kateri je Dragić dosegel 15 točk, a v drugem polčasu metal 0:6. Z zmago bi se lahko povzpeli na 7. mesto v vzhodni konferenci, tako pa so obstali na deveti stopnički, račune pa so jim prekrižali tudi uspehi neposrednih tekmecev. Brooklyn je denimo v Milwaukeeju ugnal najuspešnejše moštvo prvenstva, ki ima tolikšno prednost, da želi pred začetkom končnice nameniti čim izdatnejši počitek nosilcem igre. Proti Mrežicam je tako pustil na klopi Giannisa Antetokounmpa, kar so gostje izkoristili. Nekoliko drugačna zgodba je Toronto, ki si je že zagotovil vlogo drugega nosilca končnice v vzhodni konferenci, vendar z najboljšimi aduti še vedno lovi zmage za primer, če bi se uvrstil v veliki finale končnice. V morebitnem dvoboju z Golden Statom bi mu prišla zelo prav prednost tekme več na domačem parketu, zato si še naprej prizadeva za boljši izkupiček v rednem delu sezone.


Proti Memphisu še drugič brez Dončića


Luka Dončić je zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil še drugi zaporedni dvoboj proti Memphisu, ki je bil v petek od Dallasa boljši s 122:112. To pot pa so Teksačani v gosteh slavili zmago po podaljšku s 129:127.

Ljubljančan se bo morda vrnil za preostali tekmi rednega dela sezone. V noči na sredo bo Dallas gostil Phoenix Suns, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, Dončić pa bi lahko svojo prvo sezono v ligi NBA končal dan kasneje v San Antoniu.

Preberite še:

Komentarji: