Dvojni dvojček in 24 točk izvrstnega Dončića za zmago nad Atlanto (VIDEO)

Luka Dončić je v noči na četrtek spet razkazoval svoj neomejeni potencial, Atlanti je pokazal, da ji je lahko zelo žal, ker se na naboru ni odločila zanj. Goran Dragić je obsedel na klopi.
Fotografija: Dončić postaja nerešljiva uganka za nasprotne obrambe. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Dončić postaja nerešljiva uganka za nasprotne obrambe. FOTO: AFP

Dvoboj med Atlanto in Dallasom je bil tudi dvoboj tretjega in petega izbora na naboru med Luko Dončićem in Traejem Youngom, Dončić pa je Hawks želel dokazati, da so naredili veliko napako, ker so ga »prodali« Dallasu. Telički so v vnovič skoraj nabito polni dvorani po napeti končnici slavili s 114:107. 

Zaradi Dončića so se v dvorano vrnili gledalci in slovenski čudežni deček jim tokrat ni ostal dolžan. Svoj razkošni talent je razkazoval v sodelovanju z DeAndrejem Jordanom, njune akcije v raketi izgledajo zelo enostavno, a nasprotne obrambe nanje nimajo odgovora, z lepo podajo za »alley-oop« in silovitim zabijanjem sta spomnila tudi na leta Los Angeles Clippers, ko je Jordan zabijal po podajah Chrisa Paula, ekipo pa so klicali kar Lob City. 

A ne le s podajami, zbral jih je šest, Dončić je dosegel kar 24 točk. Spet je zadeval trojke iz več kot metra za črto za tri točke, nekajkrat je odlično prodrl v raketo in nato s »floaterjem«, ki postaja ena njegovih specialitet, dokončal akcije, uspel mu je tudi cirkuški met, ko je bil pod očitnim prekrškom. Za piko na i je Youngu, ki je prav tako odigral dobro tekmo in se ustavil pri 24 točkah, podelil še blokado. 



Dončić je zadel pet od 14 metov iz igre, od tega dve trojki iz šestih poizkusov, na voljo pa je imel kar 15 prostih metov in 12 jih je tudi zadel. Nov večer presežkov je dopolnil še z desetimi skoki in posledično novim dvojnim dvojčkom v svoji statistiki. 

»Govorili smo o pomenu izsiljevanja osebnih napak od nasprotnikov in pomenu tega, da se Dončić prebije do prostih metov. Danes jih je imel 15, kar je uspeh in je bil pomemben dejavnik pri zmagi,« je po tekmi dejal Stephen Silas, namestnik glavnega trenerja Dallasa. Ta je prevzel vodenje Dallasa potem, ko so sodniki Ricka Carlisla ob začetku drugega polčasa po protestiranju njihovih odločitev izključili.

Ko Dončić igra dobro, je Dallas težko premagljiv in v noči na četrtek so to dokazali z zmago s 114:107, ki je bila že njihova 15. v sezoni, Dallas pa tako ostaja trdno na poti v končnico. Precej slabše se je odrezal Miami, ki spet ni mogel računati na pomoč Gorana Dragića, tekmo proti Utahu je slovenski organizator igre presedel na klopi. Miami je izgubil s kar 84:111 in v stolpec porazov vpisal že 16. v tej sezoni. 


 

Toronto prvakom vrgel rokavico


V Zalivu pri Golden State Warriors so tokrat gostovali Toronto Raptors, po mnenju večine analitikov v ZDA prvi izzivalci prvakov. Tokrat so prišli v Oakland neposredno po težki tekmi z Los Angeles Clippers, ker so imeli na sporedu dve tekmi v dveh dneh, je drugo Kawhi Leonard izpustil, saj ne želijo tvegati nove poškodbe. 

Toronto je igral brez svojega najboljšega igralca, pri Golden Statu so bili na parketu vsi najboljši, a so Raptors vseeno prepričljivo slavili s 113:93. Ob odsotnosti Leonarda je breme prevzel Kyle Lowry, ki je odlično prodiral in z 12 asistencami zaposlil soigralce, ki so zadevali odprte trojke, ob tem je prispeval še 23 točk. Pri Golden Statu je bil razpoložen le Kevin Durant s 30 točkami, Steph Curry pa tokrat ni imel pravega večera in ustavil se je pri zanj skromnih desetih točkah. 

Raptors so dokazali, da so tudi brez Leonarda izjemno močna ekipa, ko bodo v končnici v polni postavi, bodo zelo težko premagljivi in povsem možno je, da bomo omenjeni dvoboj spremljali tudi v boju za naslov prvaka lige NBA. Vseeno pa tudi za Toronto vse ni bilo popolno v sredinem večeru, ob prekršku Draymonda Greena si je Jonas Valančiunas zlomil palec, zaradi česar bo izpustil kar nekaj naslednjih tekem. 

Preberite še:

Komentarji: