Evropski prvak Matic Rebec iz Rusije v Koper

Mladi slovenski košarkar, reprezentančni organizator igre, bo do konca sezone pomagal Sixtu Primorski.

Objavljeno
11. januar 2018 09.51
J. P.
J. P.

Koper - V taboru vodilnega kolektiva košarkarske lige Nova KBM, Sixta Primorske, očitno mislijo resno. V svoje vrste so namreč v začetku novega koledarskega leta zvabili tudi slovenskega reprezentanta Matica Rebca, zlatega z lanskega eurobasketa, ki je novemu delodajalcu obljubil zvestobo do konca sezone, ki jo je začel v Rusiji pri Jeniseju iz Krasnojarska. Zanj je bila to prva izkušnja na tujem, v ligi prvakov je v devetih tekmah prispeval povprečno po 7 točk in 3,1 podaje v 19 minutah, medtem ko je v ligi VTB v sedmih dvobojih v povprečju dosegel po 5 točk in 1,4 asistence.

Mladi, 21-letni postojnski organizator igre bo zaostril konkurenco v igralskem kadru moštva, ki je v dosedanjem delu sezone v 25 obračunih vpisalo že kar 18 zmag - po devet v ligi Nova KBM in drugem kakovostnem razredu lige ABA. Rebec je sicer profesionalno kariero začel leta 2011 pri Heliosu, od koder se je štiri leta pozneje preselil v Rogaško. Predlani se je s Krko veselil pokalnega naslova, na lanskem eurobasketu pa je odigral štiri tekme in k izjemnemu uspehu prispeval po točko, skok in 0,8 asistence na dvoboj.

»Vesel sem, da sem po sporazumni prekinitvi pogodbe v Rusiji prejel ponudbo Sixta Primorske. Čeravno sem imel še nekaj ponudb tudi iz tujine, sem se odločil za vrnitev v domovino, kjer doslej še nisem osvojil naslova članskega državnega prvaka in članske lovorike v mednarodnem tekmovanju. Obojega si z novim delodajalcem izjemno želim, hkrati se veselim sodelovanja s strokovnim štabom na čelu s trenerjem Jurico Golemcem. Pred nami je veliko izzivov, kar me le še dodatno motivira za kakovostno in trdo delo, s katerim želim upravičiti zaupanje kluba, ki bi mu rad po najboljših močeh pomagal k doseganju zastavljenih ciljev,« je pričakovanja razgrnil Rebec.