Francozi razkrili adute za EP

Francoski selektor Vincent Collet je objavil seznam igralcev za letošnje evropsko prvenstvo.

Objavljeno
25. junij 2015 22.06
Slovenia Basketball Eurobasket
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pariz - Selektor francoske reprezentance Vincent Collet je objavil seznam s šestnajstimi igralci, ki bodo na letošnjem evropskem prvenstvu branili naslov prvakov.

Collet je med šestnajstimi igralci izbral enajst tistih, ki so na lanskem svetovnem prvenstvu osvojili bron, na seznamu pa je sedem igralcev iz lige NBA.

Njihov glavni adut je najkoristnejši igralec zadnjega evropskega prvenstva Tony Parker (San Antonio), poleg njega pa v najmočnejši ligi na svetu igrajo še Boris Diaw (San Antonio), Joffrey Lauvergne (Denver Nuggets), Alexis Ajinca (New Orleans Pelicans), Rudy Gobert (Utah Jazz), Evan Fournier (Orlando Magic) in Nicolas Batum (Charlotte Hornets).

Francoski selektor Collet je za prvi cilj postavil uvrstitev v četrtfinale: »Igrati bomo morali bolje kot na zadnjem evropskem prvenstvu. Takrat smo bili mi v lovu za naslovom, tokrat pa ga bomo prvič ekipa, ki jo bodo lovili vsi drugi. Naš prvi cilj je, da se uvrstimo v četrtfinale in si poskušamo priboriti nastop na olimpijskih igrah.«

»Galski petelini« bodo v pripravljalnem obdobju odigrali deset tekem. Po dvakrat bodo igrali s Srbijo, Rusijo in Ukrajino, po enkrat pa s Finsko, Gruzijo, Belgijo in Nemčijo.

Francija bo predtekmovalne tekme letošnjega prvenstva igrala v domačem Montpellieru, kjer bodo njene nasprotnice Rusija, Bosna in Hercegovina, Finska, Poljska in Izrael.

Seznam francoske reprezentance

Tony Parker, Boris Diaw (oba San Antonio Spurs), Joffrey Lauvergne (Denver Nuggets), Alexis Ajinça (New Orleans Pelicans), Rudy Gobert (Utah Jazz), Evan Fournier (Orlando Magic), Nicolas Batum (Charlotte Hornets), Thomas Heurtel (Anadolu Efes), Antoine Diot, (Strasbourg), Mickaël Gelabale (Limoges), Nando De Colo (CSKA Moskva), Fabien Causeur, Kim Tillie (oba Laboral Kutxa), Charles Kahudi (Le Mans), Florent Piétrus (Nancy), Mouhammadou Jaiteh (Nanterre).