Goran Dragić je moral pod nož

Po artroskopiji desnega kolena ga čaka osemtedenski počitek, na parket naj bi se vrnil do premora za tekmo vseh zvezd NBA.

Objavljeno
19. december 2018 20.46
Posodobljeno
19. december 2018 22.51
Goran Dragić bo moral dva meseca prisilno počivati. FOTO: Jasen Vinlove/Reuters
J. P., STA
J. P., STA
Miami – Po poročanju ameriškega spletnega portala ESPN je moral slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić, ki si v ligi NBA služi kruh v moštvu Miami Heat, po zadnji poškodbi kolena pod nož, po operativnem posegu pa ga čaka dvomesečno okrevanje. ESPN se sklicuje na informacije vira iz lige NBA in poroča, da čaka Ljubljančana po artroskopiji desnega kolena osemtedenski prisilni počitek, na parket pa naj bi se vrnil do premora za tekmo vseh zvezd, ki bo na sporedu 17. februarja.


Izpustil že 15 tekem v sezoni


Na spletnem portalu RotoWorld so dodali, da je pričakovana dolžina okrevanja pri poškodbi, kakršna pesti Dragića, od šest do osem tednov, dejanski čas do vrnitve pa bo odvisen od tega, kaj so odkrili med posegom. Ocenjujejo pa, da se v tekmovalni pogon ne bo vrnil do februarske ligaške prekinitve. Dragić je sicer zaradi težav s poškodovanim kolenom izpustil dvanajst od zadnjih 14 Miamijevih dvobojev, v celotni sezoni pa je bil zraven v manj kot polovici obračunov (14/29).