Goran Dragić z Miamijem korak bliže končnici (VIDEO)

Slovenski košarkar prispeval deset točk k pomembni zmagi nad Detroitom.
Fotografija: Miami Gorana Dragića se je utrdil na osmem mestu vzhodne konference, ki še vodi v končnico lige NBA. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Miami Gorana Dragića se je utrdil na osmem mestu vzhodne konference, ki še vodi v končnico lige NBA. FOTO: Usa Today Sports

Košarkarji iz Miamija so se dobesedno poigrali s tekmeci iz Detroita in jih visoko premagali s 108:74. Vročica je bila za razred boljša, predvsem sijajno pa je zaigrala v začetku drugega polčasa, ki ga je odprla z delnim izidom 21:0. Goran Dragić je za floridsko ekipo v 19 minutah prispeval deset točk, štiri podaje ter dva skoka.

Zmaga je bila zelo pomembna za Dragićevo moštvo v lovu na končnico lige NBA. Miami se je utrdil na osmem mestu v vzhodni konferenci, zadnjem, ki še vodi v izločilne boje, za sedmim Detroitom zdaj zaostaja za dve zmagi, toliko pa ima tudi prednosti pred devetim Orlandom.

Goran Dragić (levo) je proti Detroitu dosegel deset točk. FOTO: Usa Today Sports
Goran Dragić (levo) je proti Detroitu dosegel deset točk. FOTO: Usa Today Sports


Domača ekipa je prikazala zelo kolektivno predstavo, kar sedem njenih igralcev je vpisalo dvomestno število doseženih točk. Najbolj učinkovit je bil Justise Winslow s 16 točkami, dve manj je dosegel Dion Waiters, Josh Richardson in Hassan Whiteside pa sta prispevala po 13 točk. Za bledo gostujočo zasedbo je Blake Griffin dosegel 13 točk.



Luka Dončić bo na veliko sceno v severnoameriški ligi NBA stopil v noči na petek. Njegov Dallas bo gostoval v Denverju, medtem ko bo Miami prihodnjo tekmo igral v noči na soboto, ko bo gostil v tej sezoni sijajni Milwaukee.

Preberite še:

Komentarji: