Goran Dragić že četrtič zapored ni igral (VIDEO)

To se mu je zgodilo prvič po sredini sezone 2015/16, ko kar osemkrat zapovrstjo ni stopil na parket.
Fotografija: Rezervist Dwyane Wade je prispeval kar 35 točk, največ v sezoni. FOTO: Dan Hamilton/Reuters
Odpri galerijo
Rezervist Dwyane Wade je prispeval kar 35 točk, največ v sezoni. FOTO: Dan Hamilton/Reuters

Toronto – Slovenski košarkarski as Goran Dragić je bil sinoči zaradi poškodbe desnega kolena prisiljen izpustiti že četrto zaporedno tekmo v ligi NBA. Nazadnje je bil več kot tri dvoboje odsoten sredi sezone 2015/16, ko je januarja počival kar osemkrat zapovrstjo. Težave 32-letnega Ljubljančana, ki so se vnovič pojavile minuli teden pred domačim obračunom z Jezerniki iz Los Angelesa, so očitno resnejše, že v začetku meseca je Dragić namreč soigralce trikrat pospremil zgolj z aplavzom.


Toronto petič zapovrstjo


Njegov Miami je sicer v hudi rezultatski krizi, sinoči je moral na kolena že sedmič v zadnjih devetih dvobojih. Na gostovanju pred 19.800 gledalci v dvorani Scotiabank Arena je namreč premoč priznal zasedbi Toronta, ki je bila boljša s 125:115, s čimer je niz neporaženosti podaljšala na že pet obračunov (v štirih je dosegla 122 točk ali več) in je s 17 zmagami in zgolj štirimi porazi z naskokom najprepričljivejša v dosedanjem delu sezone. Vročica ima trenutno v statistiki sedem zmag in 12 porazov.


V tretji četrtini že +26


Izid je bil nazadnje izenačen pri 4:4, nato so gostitelji z delnim izidom 16:3 tehtnico nagnili krepko na svojo stran in vodstva vse do konca dvoboja niso več izpustili iz rok. Če je bil prvi polčas še razmeroma izenačen, pa so tretjo četrtino odprli z devetimi zaporednimi točkami in neulovljivo pobegnili za kar 26 točk (88:62), Miamiju se je do konca posrečilo le še ublažiti težek poraz. Prvič v klubski zgodovini se je zgodilo, da ni imela Vročica v prvem polčasu niti ene izgubljene žoge, na koncu pa sedem.

Goran Dragić prisilno počiva že teden dni. FOTO: Michael Reaves/AFP
Goran Dragić prisilno počiva že teden dni. FOTO: Michael Reaves/AFP


Mejnik Kawhija Leonarda


V zmagovalni vrsti se je Kawhi Leonard – po 421 dvobojih v rednem delu lige NBA je sinoči prejel prvo tehnično napako v karieri – veselil že šestega dvojnega dvojčka, tokrat za 29 točk in deset skokov, podoben podvig sta zmogla še Jonas Valančiunas (17 točk in 10 skokov) in Kyle Lowry (12 točk in 10 asistenc), pri poražencih pa Bam Adebayo s 16 točkami in 21 skoki. Kako se stvari streže, da je dokazal 36-letni Dwyane Wade, ki se je ustavil šele pri 35 točkah, prispeval je tudi štiri trojke. To je njegov rekord v sezoni.


V sredo z najslabšim


»Začetek tretje četrtine je bil zelo nespodbuden. Dve minuti odmora, pogledal sem na semafor in bili smo 26 točk zadaj. Bil sem šokiran, nisem mogel verjeti, kako hitro se je zgodilo,« je priznal trener Miamija Erik Spoelstra, ki poleg Dragića ni mogel računati niti na poškodovanega Tylerja Johnsona, medtem ko je Justise Winslow – kljub drugačnim napovedim – vendarle zaigral. Klop Vročice je prispevala kar 71 točk. Miami nov izziv čaka v noči na sredo, ko bo gostil najslabše moštvo v ligi – Atlanto (štiri zmage, 16 porazov).


IZIDI LIGE NBA


Toronto Raptors : Miami Heat 125:115 (Goran Dragić ni igral)
Los Angeles Lakers : Orlando Magic 104:108
Detroit Pistons : Phoenix Suns 118:107
Atlanta Hawks : Charlotte Hornets 123:123
Brooklyn Nets : Philadelphia 76ers 125:127
Memphis Grizzlies : New York Knicks 98:103
Sacramento Kings : Utah Jazz 112:133
Portland Trail Blazers : Los Angeles Clippers 100:104

Preberite še:

Komentarji: