Gostitelj in branilec lovorike spet z Olimpijo

Žreb je za polfinalna para košarkarskega pokala Spar določil Hopsi Polzela – Helios Suns in Sixt Primorska – Petrol Olimpija.
Fotografija: Bodo Koprčani vnovič zaustavili Ljubljančane? FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Bodo Koprčani vnovič zaustavili Ljubljančane? FOTO: Voranc Vogel/Delo

Ljubljana – Arena Bonifika v Kopru bo čez slab mesec dni, 16. in 17. februarja, gostila zaključni turnir moškega pokala Spar, današnji ples kroglic pa je določil oba polfinalna para. Eden od njiju bo ponovitev lanskega, nasproti si bosta namreč stala gostiteljica turnirja Sixt Primorska in najtrofejnejša pokalna zasedba v slovenski zgodovini Petrol Olimpija. Februarja lani so bili v Tivoliju malenkostno, s 74:70, boljši gostje z Obale, ki bodo letos tudi branili lovoriko.


Ponovitev lanskega polfinala


V drugem polfinalu se bosta udarili zasedbi Hopsi Polzela in Helios Suns. Najtežje četrtfinalno delo so imeli Ljubljančani, ki so najprej v Stožicah pokleknili pred Rogaško za dve točki (79:81), nato pa v povratnem obračunu zmagali za tri (95:92) in si mukoma zagotovili vstopnico za zaključni turnir. Primorska je dvakrat gladko odpravila Krko, Hopsi niso imeli težav z drugoligaško Plamo Pur, Helios pa je po enkrat zmagal in izgubil s Šentjurjem, a se je skupna razlika za sedem točk nagnila na njegovo stran.


Prvič v Kopru


Vsi štirje udeleženci tokratnega finalnega turnirja so se pokalnih trofej v samostojni Sloveniji že razveselili. Olimpija že kar dvajsetkrat, toda le enkrat v zadnjih petih sezonah, vsi njeni izzivalci februarja v Kopru pa po enkrat: Hopsi v sezoni 1995/96, Helios 2006/07, Primorska pa torej v 2017/18. Zanimivo je, da bo 28. izvedbo sklepnega turnirja pokala Spar Koper gostil šele prvič doslej kot trinajsti slovenski kraj.

Preberite še:

Komentarji: