Harden zavrnil 50-milijonsko plačo, Hayward odklonil 34 milijonov

Tržnica lige NBA je v polnem razmahu, nekateri igralci v želji po menjavi kluba odstopajo od velikanskih zneskov.
Fotografija: James Harden se želi pridružiti Brooklynu, zaradi česar je zavrnil bogato ponudbo Houstona. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Odpri galerijo
James Harden se želi pridružiti Brooklynu, zaradi česar je zavrnil bogato ponudbo Houstona. FOTO: Mike Ehrmann/AFP

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu je v teh dneh zelo pestro, saj se klubi pogovarjajo s prostimi košarkarji. Nekateri izmed njih so v iskanju boljših pogojev pripravljeni odstopiti tudi od gromozanskih zneskov. Takšna košarkarja sta James Harden in Gordon Hayward.
 
Zvezdnik Houstona James Harden je nezadovoljen v klubu in je svoje delodajalce obvestil, da želi prestopiti k Brooklyn Netsom, kjer bi združil moči s Kevinom Durantom in Kyriejem Irvingom. Pri Houstonu so naredili ve, kar je v njihovi moči, da bi Hardena zadržali, ponudili so mu celo največjo dovoljeno podaljšanje, s katerim bi v naslednjih dveh letih zaslužil kar 103 milijone dolarjev. Harden bi s tem postal prvi košarkar v zgodovini, ki bi v eni sezoni zaslužil več kot 50 milijonov dolarjev. A »Brade« ta ponudba ni premamila. Harden se sicer lahko pohvali z odlično statistiko, kot gonilna sila kluba je v rednem delu pretekle sezone v povprečju igral 36 minut in dosegal 25 točk, 6,3 asistence in 5,3 skoka.

Gordon Hayward se je odrekel 34 milijonom in bo postal prosti igralec. FOTO: Andy Lyons/AFP
Gordon Hayward se je odrekel 34 milijonom in bo postal prosti igralec. FOTO: Andy Lyons/AFP

 
Veliko denarja je na mizi pustil tudi Gordon Hayward. Košarkar Bostona je zavrnil ponudbo, s katero bi v prihodnji sezoni zaslužil kar 34 milijonov dolarjev, in bo raje poiskal nov klub.

Hayward se je Keltom pridružil leta 2017 in z njimi podpisal štiriletno pogodbo v višini 127 milijonov dolarjev. Slabšega začetka kariere pri Bostonu si ni mogel predstavljati, saj se je hudo poškodoval že na prvi tekmi in izpustil vso sezono 2017/18.

Sledila je uspešna rehabilitacija, v rednem delu minule sezone pa je v povprečju igral dobrih 33 minut in dosegal 17,5 točke in 6,7 skoka. Po poročanju ameriških medijev se zanj najbolj zanimajo New York Knicks.

Preberite še:

Komentarji: