Hladnokrvni Dončić s prostima metoma in dvojnim dvojčkom prinesel zmago (VIDEO)

Košarkarji Dallasa so se vrnili v svojo dvorano po seriji težkih gostovanj in po novi napeti končnici ugnali New Orleans Pelicans s 122:119.
Fotografija: Luka Dončić tokrat ni odigral ene svojih najboljših tekem, a je bil statistično še vedno izjemno uspešen, v ključnih trenutkih pa miren. FOTO: AP
Odpri galerijo
Luka Dončić tokrat ni odigral ene svojih najboljših tekem, a je bil statistično še vedno izjemno uspešen, v ključnih trenutkih pa miren. FOTO: AP

Na gostovanjih v tej sezoni lige NBA Dallasu nikakor ne gre, povsem drugače pa igrajo v svoji dvorani v Teksasu, kjer jih je zelo težko premagati. To so spoznali tudi New Orleans Pelicans z odličnim Anthonyjem Davisom na čelu, največ zaslug za 16. zmago Teličkov v sezoni pa je imel spet Luka Dončić.

Tokrat je bil na pragu trojnega dvojčka, v dobrih 31 minutah na parketu je dosegel 21 točk in deset asistenc, do odmevnega dosežka pa mu je zmanjkal le še deseti skok. Dončić tokrat ni bil najbolj pri metu, zadel je pet od 13 metov iz igre in zgrešil vseh pet trojk, a je zato znova dobro izsiljeval proste mete, od 12 je zgrešil le enega. 

Dončić se je tokrat osredotočil na prodore, New Orleans pa za njih ni imel pravega odgovora. Predvsem v prvem polčasu je odlično vodil igro Dallasa in z lepimi podajami pripravljal odprte mete soigralcem, največ koristi od dobrega pregleda Dončića nad igro pa ima DeAndre Jordan, ki na vsaki tekmi dobi kar nekaj priložnosti za zabijanja, ko podaje slovenskega športnika leta »režejo« nasprotne obrambe. 



Blestel je tudi v končnici, najprej je podal Harrisonu Barnesu za koš, s katerim je Dallas poveel s 119:117, New Orleans je še uspel izenačiti, nato pa so nad Dončićem storili prekršek ob polaganju, Dončić je najprej zadel še dodatni prosti met, na nasprotni strani je Anthony Davis (32 točk, 18 skokov) zgrešil trojko za zmago, nato je do skoka prišel Dončić in nad njim so košarkarji New Orleansa storili prekršek, s še enim zadetim in enim zgrešenim prostim metom pa je zapečatil tekmo in v American Airlines Centru se je začelo slavje. Naslednji preizkus Dončića čaka v noči na soboto, ko bodo znova igrali z New Orleansom, le da tokrat v njihovi dvorani. 



Košarkarji Miamija še vsaj dober mesec dni ne bodo mogli računati na pomoč Gorana Dragića, v zadnjem obdobju pa varovanci Erika Spoelstre igrajo precej bolje. Tokrat so se do konca kosali s prvim favoritom Vzhoda Toronto Raptors, na koncu pa je bil odlični Kawhi Leonard s 30 točkami preveč in Toronto je slavil s 106:104.



Za največje presenečenje večera so poskrbeli San Antonio Spurs, ki so v svoji dvorani s 111:103 premagali Denver Nuggets. Letos so Spurs zelo nepredvidljivi, ekipe, ki jih vodi Gregg Popovich, lahko vedno pridejo do zmage, a so si letos že privoščili tudi nekaj porazov proti najslabšim ekipam lige. Trenutno so pri 19 zmagah in 16 porazih in so na dobri poti do uvrstitve v končnico. 

Preberite še:

Komentarji: