Hopkins pod košem okrepil zmaje

Ameriški košarkar Mikael Hopkins, ki je nazadnje igral v Bolgariji, bo okrepil Cedevito Olimpijo pod košem. 
Fotografija: Zasedba zmajev počasi dobiva končno podobo. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Zasedba zmajev počasi dobiva končno podobo. FOTO: Blaž Samec/Delo

Košarkarsko moštvo Cedevite Olimpije je pod košem okrepil ameriški krilni center Mikael Hopkins, ki je v minuli sezoni nosil dres bolgarskega Balkana, so sporočili danes iz slovenskega prvoligaša. Šestindvajsetletni in 206 centimetrov visoki Hopkins je podpisal dveletno pogodbo.

V Združenih državah Amerike je Hopkins obiskoval srednjo šolo DeMatha ter elitni kolidž Georgetown. Za slednjega je v štirih sezonah zaigral na 128 tekmah in v povprečju dosegal 4,9 točke in 3,8 skoka na tekmo. Mednarodno kariero je začel pri turškem Istanbulu, po eni sezoni igranja v Turčiji pa se je za dve sezoni preselil v Samsun.

Evropski košarkarski javnosti je Hopkins postal znan v tekmovalni sezoni 2018/19, v kateri je nosil dres bolgarskega Balkana in bil soigralec povratnika v vrste zmajev Mirka Mulalića, s katerim bo združil moči tudi v novi sezoni. Hopkins je bil najboljši krilni košarkar Fibinega evropskega pokala, bil je eden najbolj zaslužnih igralcev, da se je Balkanu uspelo prebiti v končnico tega evropskega tekmovanja.

Hopkins je v povprečju dosegal 14,7 točke, 8,3 skoke, 2,4 podaje in 2,1 blokade na tekmo, s tem izkupičkom pa je bil tudi najboljši bloker tekmovanja. Z valorizacijskim indeksom 19,4 je bil tretji najboljši v tej statistični kategoriji, hkrati pa je bil četrti najboljši skakalec tekmovanja.

V minuli sezoni je Hopkins v bolgarskem državnem prvenstvu v povprečju beležil 16,5 točke, 9,2 skoka, 1,1 blokado in 1,1 pridobljeno žogo v 25,5 minutah igre.

Komentarji: