Houston izenačil serijo, Milwaukee potrebuje le še zmago (VIDEO)

Košarkarji Houstona so na drugi domači tekmi zdržali nalet Golden Stata in izenačili na 2:2, Milwaukee pa je proti Bostonu povedel s 3:1.
Fotografija: James Harden je popeljal Houston do druge zaporedne zmage, s katero si izenačili serijo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
James Harden je popeljal Houston do druge zaporedne zmage, s katero si izenačili serijo. FOTO: Reuters

Uvodni dve tekmi v Oaklandu sta bili izenačeni, a je Golden Statu obe uspelo dobiti, zato ob zaostanku z 0:2 v zmagah Houstonu nihče ni pripisoval resnih možnosti, da izločijo aktualne prvake. Po štirih tekmah je stanje povsem drugačno, Houston je četrto tekmo dobil s 112:108 in serijo izenačil, v odločilne tri tekme pa odhajajo s psihološko prednostjo.

Rakete so se vnovič držale načrta trenerja Mika d'Antonija in upočasnile igro, kar nekaj je bilo tudi grobih prekrškov na obeh straneh, ki so kazali na pomembnost četrte tekme. Golden State je tekmo bolje začel, domačini pa so do polčasa povedli za sedem točk. V tretji četrtini so domačini povedli že za 15, Harden je blestel s svojimi značilnimi "step-back" meti za tri točke, ki so bili za obrambo prvakov preveč, Golden State sta zbudila šele Steph Curry in Kevin Durant, ki sta v tretji četrtini zrežirala serijo 11-0 in prvaki so bili spet v igri. 

Sledil je pričakovani juriš Golden Stata, ki pa se tokrat na srečo domačinov ni končal z zmago, Durant in Curry sta zgrešila meta za tri točke, s katerima bi tekmo izenačila, Houston pa je na koncu izvlekel zmago s štirimi točkami. James Harden je bil še enkrat več odličen, dosegel je 38 točk in 10 skokov, na drugi strani se je Durant tokrat ustavil pri 34 točkah, Curry pa pri 30. 


 

Giannis koraka proti finalu Vzhoda


Ko je Boston dobil prvo tekmo v Milwaukeeju, so pri Giannisu Antetokonumpu in njegovih soigralcih začeli zvoniti alarmi, ki so očitno zbudili "Greek Freaka", Khrisa Middletona in kolege. Milwaukee je dobil tri tekme zapored, na tretji so Boston v gosteh premagali s 113:101 in v seriji povedli s 3:1. 

Bostonu ni pomagal niti povratek Marcusa Smarta v ekipo, ki je njihov vodja v obrambi. Giannis je bil neustavljiv, dosegel je 39 točk in jim dodal še 16 skokov, bil je motor vseh akcij Milwaukeeja, ki je tokrat brez težav odpihnil Boston, zdaj ga od konferenčnega finala loči le še zmaga. 

Pri Celtics je Kyrie Irving dosegel 23 točk in 10 asistenc, Al Horford 20 točk, Marcus Morris pa 18. 

Komentarji: