Houston je Westbrooka zamenjal za Walla

Košarkarski moštvi Houston Rockets in Washington Wizards sta si izmenjali nezadovoljna organizatorja igre Westbrooka in Walla.
Fotografija: Russell Westbrook je v Houstonu zdržal le eno sezono. FOTO: Maddie Meyer/AFP
Odpri galerijo
Russell Westbrook je v Houstonu zdržal le eno sezono. FOTO: Maddie Meyer/AFP

Ponoči je na tržnici severnoameriške lige NBA prišlo do odmevne menjave, saj sta se ekipi Houston Rockets in Washington Wizards dogovorili, da si izmenjata organizatorja igre Russella Westbrooka in Johna Walla.

Houston bo v zameno za 32-letnega Westbrooka dobil dve leti mlajšega Walla in izbor v prvem krogu nabora leta 2023.

Kot poročajo severnoameriški mediji, sta se ekipi za menjavo svojih nezadovoljnih igralcev dogovarjali že od novembra, nato pa sta sinoči telefonski pogovor opravila oba generalna direktorja Rafael Stone in Tommy Sheppard ter v nekaj urah sklenila dogovor.

Obe ekipi upata, da bosta s tem vplivali na svoja pomembna igralca. Pri Houstonu namreč želi oditi tudi James Harden, medtem ko bo pomemben člen Washingtona Bradley Beal prihodnje leto postal prost igralec.



John Wall je bil član Washingtona vse od leta 2010, ko je bil izbran kot prvi na naboru, v svoji karieri pa je imel na 573 tekmah povprečje 19 točk, 9,2 asistence in 4,3 skoka, petkrat pa je bil udeleženec tekme vseh zvezd. Izkušeni Wall je zadnjo tekmo igral 26. decembra 2018, od takrat pa je imel težave z ahilovo tetivo in kolenom. Na Washignton ga je vezala še triletna pogodba v višini 132 milijonov evrov.

Dve leti starejši Westbrook je v Houstonu zdržal le eno sezono, potem ko se je klubu pridružil junija 2019 iz Oklahome v zameno za Chrisa Paula, in tvoril zvezdniški par z Jamesom Hardenom. Najkoristnejši igralec rednega dela v sezoni 2017/18 in devetkratni udeleženec tekme vseh zvezd je v pretekli sezoni igral na 57 tekmah rednega dela in v povprečju dosegal 27,2 točke, 7,9 skoka in 7 asistenc na tekmo. Na Houston ga je vezala še triletna pogodba v višini 133 milijonov dolarjev. Westbrook bo pri Washingtonu znova igral pod vodstvom Scotta Brooksa, s katerim sta sedem let sodelovala pri Oklahomi.


Na testiranju odkrili 48 pozitivnih testov


Medtem ko so se moštva lige NBA začela pripravljati na novo sezono, ima vodstvo lige NBA polne roke dela s testiranjem na novi koronavirus.

Vodstvo je med 24. in 30. novembrom testiralo 546 košarkarjev in 48 testov je bilo pozitivnih. Gre za velik porast covida-19 med igralci glede na negativne teste v zaključku pretekle sezone, ko v mehurčku na Floridi nihče od igralcev in trenerjev ni bil pozitiven na covid-19.

Po novih strogih pravilih lige glede covida-19 morajo igralci, ki oddajo pozitivne teste, nemudoma v karanteno za vsaj deset dni, v tem času tudi ne smejo trenirati. Če imajo ob pozitivnem testu tudi simptome covidne bolezni, morajo prisilno počivati še dlje.

Prve pripravljalne tekme bodo že 11. decembra, redni del sezone pa se bo začel 22. decembra.

Preberite še:

Komentarji: