Houston v TD Gardnu še poglobil krizo Bostona (VIDEO)

Košarkarji Houstona so v vse boljši formi, kar so na lastni koži predvsem v prvem polčasu občutili tudi Boston Celtics. 
Fotografija: Eric Gordon je zablestel z 32 točkami, zadel je zanj rekordnih osem trojk. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Eric Gordon je zablestel z 32 točkami, zadel je zanj rekordnih osem trojk. FOTO: Reuters

Houston Rockets so pred sezono veljali za glavne konkurente Golden Statu na zahodu, že v lanski sezoni so z njimi v konferenčnem finalu odigrali sedem tekem. A sezono je Houston začel zelo slabo, večino časa jih je reševal izvrstni James Harden, mučile so jih tudi poškodbe.

Po All-Star premoru je ekipa spet zdrava in počasi prihaja v vrhunsko formo. Vrnil se je Chris Paul, ki je ključni člen v njihovi igri, s svojimi izjemnimi podajami je v nedeljo zvečer brez težav rezal obrambo Bostona in omogočal odprte mete Hardnu in Ericu Gordonu, ki je zablestel z 32 točkami. 

Houston je že vodil z 71:43 in zdelo se je, da je tekma odločena, a se je Boston na začetku zadnje četrtine z desetimi zaporednimi točkami približal le na devet točk zaostanka, tudi gledalci v dvorani so začutili, da obstaja možnost za preobrat. Nato pa je na sceno spet stopil Harden, s polaganjem in trojko je povišal prednost Houstona na 112:100 in tekme je bilo konec. Harden je dosegel 42 točk, Paul pa 15 točk in 12 asistenc za končno zmago s 115:104. Houston je letos dobil vseh 12 tekem, na katerih je Paul dosegel dvomestno število asistenc.



Vse bolje igra tudi Detroit, kar so občutili tudi košarkarji Toronta, ki se z gostovanja v avtomobilskem mestu vračajo praznih rok. Brez Kawhija Leonarda so izgubili s 107:112, Pistons so po novi zmagi že zelo blizu končnice, zanjo pa je najbolj zaslužen Blake Griffin s 27 točkami. 

Dolgo je kazalo tudi na presenečenje v Oklahomi, ki je brez še vedno načetega Paula Georgea gostila Memphis, šele po 12 točkah Russlla Westbrooka v zadnji četrtini so prišli do zmage z 99:95. 

Komentarji: