Huda kazen za Crveno zvezdbo zaradi izgredov na finalu (VIDEO)

Navijači Crvene zvezde so pred peto tekmo finala lige ABA proti Budućnosti poskrbeli za kopico izgredov in prejeli visoko kazen. 

Objavljeno
26. april 2019 10.27
Posodobljeno
26. april 2019 10.33
Tudi ko je Crvena zvezda gostovala v Podgorici, vzdušje ni bilo prijateljsko, a do tako hudih izgredov vendarle ni prišlo. FOTO: ABA
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Beograd - Disciplinski sodnik jadranske košarkarske lige Saša Pavličić Bekić je po odločilni tekmi finala lige Aba med Crveno zvezdo in Budućnostjo, Beograjčani so zmagali s 97:54 in si izborili nastop v evroligi, Crveni zvezdi naložil najvišjo kazen v zgodovini lige. S tem skuša vodstvo rešiti omenjeno tekmovanje, ki so ga zaznamovali številni izgredi.

Peta tekma finala se je zaradi neredov in napada na gostujoče igralce začela z enourno zamudo. Košarkarje črnogorske ekipe so namreč privrženci beograjskega kluba verbalno žalili že na poti od avtobusa do dvorane Aleksandar Nikolić, pri ogrevanju pa so na njih zmetali številne kovance, vžigalnike, plastenke, polnilce za telefon, kamenje, steklenice in stole, na igralce je priletela celo opeka.

Manjša skupina beograjskih navijačev je tudi vdrla na parket, tako da so se košarkarji črnogorske ekipe dvajset minut pred začetkom tekme umaknili v notranjost dvorane. Crvena zvezda je za vrsto hudih disciplinskih prestopkov, med njimi v oči bodejo zlasti grožnje in napadi na košarkarje Budućnosti neposredno pred začetkom odločilne tekme, ko se je nekaj navijačev Crvene zvezde sprehajalo po parketu in čakalo na igralce, varnostniki pa so mirno stali ob strani in jih opazovali, prejela kazen zaprtja dvorane Aleksandar Nikolić za prvi dve tekmi naslednje sezone.Na naslednjih treh tekmah pa bodo lahko na tribunah sedeli le ženske in otroci do 14 let, danes piše Jutarnji list. Drugi privrženci in odrasli moški, ki bodo želeli v živo spremljati domače tekme Crvene zvezde v ligi Aba, bodo lahko v dvorani le na šestih tekmah v sezoni, z izjemo končnice.

Poleg tega bo moral beograjski klub v blagajno lige odšteti največjo denarno kazen v zgodovini tega tekmovanja - 35.000 evrov -, še piše Jutarnji list.