Phoenix s Kokoškovim prvi favorit za Dončića? (VIDEO)

Srbski strokovnjak, ki je Slovenijo popeljal do zlata, bo prvi glavni trener v NBA, rojen izven Evrope.
Fotografija: Igor Kokoškov se podaja v neznane vode in v službo, kjer ga čaka veliko priložnosti, a tudi velik pritisk.
Odpri galerijo
Igor Kokoškov se podaja v neznane vode in v službo, kjer ga čaka veliko priložnosti, a tudi velik pritisk.

Po več kot mesecu dni ugibanj in špekulacij je jasno, da bo Igor Kokoškov prevzel vlogo glavnega trenerja v Phoenixu, ki ima tudi največ možnosti za prvi izbor na letošnjem naboru. Kokoškov trenutno še opravljal vlogo pomočnika trenerja v Utahu, po koncu sezone Utaha pa se bo pridružil Phoenixu in začel opravljati naloge glavnega trenerja. Kokoškov je tako postal prvi glavni trener v ligi NBA, ki ni bil rojen v ZDA, je pa že nekaj let ameriški državljan. 



»Navdušeni smo, da se Igor Kokoškov vrača v Arizono. Bil je pionir skozi svojo celotno košarkarsko kariero, že zdaj ima ogromno izkušenj. Bil je eden prvih neameriških pomočnikov v študentski ligi NCAA in kasneje v NBA, dosegel je prvi naslov evropskih prvakov s Slovenijo. V Igorjevih ekipah igralci vedno napredujejo, ekipe igrajo kreativno in tega se nadejamo tudi v Phoenixu,« je izbiro opisal direktor ekipe Ryan McDonough. 
 

Z izbranimi besedami tudi Woj in Lowe


Izbiro Kokoškova sta pohvalila tudi dva izmed najbolj vplivnih ameriških novinarjev, ki pokrivata ligo NBA - Zach Lowe in Adrian Wojnarowski, oba sta prepričana, da je Phoenix dobil odličnega trenerja, ki mu drugi niso bili pripravljeni ponuditi priložnosti. 



Kokoškov je v Phoenixu v preteklosti že delal kot pomočnik trenerja, zdaj se tja vrača kot glavni trener. Kokoškov prihaja v ključnem času za franšizo, ki je že nekaj let na dnu lige NBA, a je sestavila zanimivo mlado ekipo, morda pa bo imela tudi prvi izbor na letošnjem naboru. Če bo tako, bo imel Igor Kokoškov priložnost, da v NBA in Phoenix pripelje Luko Dončića in začne novo evropsko pravljico. 

Komentarji: