Igor Kokoškov v Phoenixu dobil nogo

Košarkarsko moštvo iz lige NBA Phoenix Suns se je razšlo z nekdanjim slovenskim selektorjem Igorjem Kokoškovom po le eni sezoni. 

Objavljeno
23. april 2019 08.12
Posodobljeno
23. april 2019 11.20
Igor Kokoškov se poslavlja od Phoenixa. FOTO: AFP
Phoenix - Ameriška medijska hiša ESPN je danes poročala, da so v Phoenixu po le eni sezoni na trenerskem stolčku odpustili Igorja Kokoškova, ki je Slovenijo pripeljal do zlatega odličja na evropskem prvenstvu. Phoenix je bil znova eno slabših moštev v ligi, Kokoškov pa razen Devina Bookerja ni imel prav veliko talentiranih igralcev v ekipi, predvsem pa mu je manjkal organizator igre, okrog katerega bi lahko osnoval taktiko v napadu. 

»Po tehtnem premisleku smo se odločili, da se Igorju zahvalimo za sodelovanje in doprinos, nadaljevali pa bomo v drugi smeri,« je sporočil generalni direktor ekipe James Jones. Eden od razlogov, da so se Kokoškovu zahvalili že zdaj, je menda tudi zanimanje Monyja Williamsa za mesto trenerja v Phoenixu. Williams se je kot pomočnik v Philadelphii uveljavil kot eno najbolj cenjenih imen v ligi, trenutno pa naj bi bili prvi favoriti za podpis Williamsa Los Angeles Lakers.

Phoenix je sezono končal z le 19 zmagami in 63 porazi, s čimer so bili izenačeni s Clevelandom na predzadnjem mestu v ligi. V drugem delu sezone so vendarle zaigrali bolje, »insajder« lige NBA Adrian Wojnarowski je poročal, da je Phoenix nameraval vsaj še eno sezono vztrajati s Kokoškovom, a si je kontroverzni lastnik Robert Sarver čez noč premislil.Kakšna bo prihodnost Igorja Kokoškova in ali bo dobil še eno priložnost v ligi, bo znano v prihajajočih tednih in mesecih. 
 
Walton v težavah
Nekdanji trener Los Angeles Lakers in zdaj že trener Sacramento Kings Luke Walton se je znašel v preiskavi zaradi domnevnega spolnega napada. Zgodil naj bi se leta 2016, ko je bil še pomočnik pri Golden State Warriors, Walton pa naj bi napadel nekdanjo televizijsko sovoditeljico Kelli Tennant. Ta je proti Waltonu vložila obtožnico, vpletena NBA moštva pa so le komentirala, da zadevo preiskujejo.