Igor Kokoškov v Phoenixu dobil nogo

Košarkarsko moštvo iz lige NBA Phoenix Suns se je razšlo z nekdanjim slovenskim selektorjem Igorjem Kokoškovom po le eni sezoni. 
Fotografija: Igor Kokoškov se poslavlja od Phoenixa. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Igor Kokoškov se poslavlja od Phoenixa. FOTO: AFP

Ameriška medijska hiša ESPN je danes poročala, da so v Phoenixu po le eni sezoni na trenerskem stolčku odpustili Igorja Kokoškova, ki je Slovenijo pripeljal do zlatega odličja na evropskem prvenstvu. Phoenix je bil znova eno slabših moštev v ligi, Kokoškov pa razen Devina Bookerja ni imel prav veliko talentiranih igralcev v ekipi, predvsem pa mu je manjkal organizator igre, okrog katerega bi lahko osnoval taktiko v napadu. 

»Po tehtnem premisleku smo se odločili, da se Igorju zahvalimo za sodelovanje in doprinos, nadaljevali pa bomo v drugi smeri,« je sporočil generalni direktor ekipe James Jones. Eden od razlogov, da so se Kokoškovu zahvalili že zdaj, je menda tudi zanimanje Monyja Williamsa za mesto trenerja v Phoenixu. Williams se je kot pomočnik v Philadelphii uveljavil kot eno najbolj cenjenih imen v ligi, trenutno pa naj bi bili prvi favoriti za podpis Williamsa Los Angeles Lakers.

Phoenix je sezono končal z le 19 zmagami in 63 porazi, s čimer so bili izenačeni s Clevelandom na predzadnjem mestu v ligi. V drugem delu sezone so vendarle zaigrali bolje, »insajder« lige NBA Adrian Wojnarowski je poročal, da je Phoenix nameraval vsaj še eno sezono vztrajati s Kokoškovom, a si je kontroverzni lastnik Robert Sarver čez noč premislil.



Kakšna bo prihodnost Igorja Kokoškova in ali bo dobil še eno priložnost v ligi, bo znano v prihajajočih tednih in mesecih. 
 

Komentarji: