Jamesov trojni dvojček ni bil dovolj za tretjo zmago

V tretji finalni tekmi zahodne konference v NBA je zvezdniški LA Lakers prvič izgubil proti Denverju, a je v zmagah še v prednosti z 2:1.
Fotografija: Denver je v tretji finalni tekmi zahodne konferenece v končnici lige NBA pokazal zobe in znižal zaostanek v zmagah na 1:2. Branilec Jamal Murray je bil najbolj razpoložen med zmagovalci. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports
Odpri galerijo
Denver je v tretji finalni tekmi zahodne konferenece v končnici lige NBA pokazal zobe in znižal zaostanek v zmagah na 1:2. Branilec Jamal Murray je bil najbolj razpoložen med zmagovalci. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports

Košarkarji Denverja so v finalu zahodne konference lige NBA v tretji tekmi premagali Los Angeles Lakers s 114:106 in zaostanek za tekmeci v boju na štiri zmage znižali na 1:2. Najboljši posameznik Denverja je bil Jamal Murray z 28 točkami in 12 skoki. Murray je dosegel tudi ključni trojki v zadnjih izdihljajih tekme.

Favorizirani LA Lakers, v katerem je bil v ospredju LeBron James s 30 točkami, desetimi skoki in 11 podajami, je po dveh zmagah v finalu zahoda naletel na prvi spodrsljaj. Udeleženec velikega finala NBA tako ne bo znan že po štirih tekmah.

Tudi v finalu vzhodne konference še ni znan razplet boja. Miami, pri katerem blesti Goran Dragić, proti Bostonu vodi z 2:1 v zmagah.

Moštva tekme končnice igrajo v karantenskem mehurčku v športnem kompleksu pri Orlandu na Floridi brez navijaškega pridiha.

 


LeBron James je takole švignil mimo Nikole Jokića in dosegel koš, toda niti trojni dvojček prvega zvezdnika LA Lakers ni bil dovolj za tretjo zmago. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports
LeBron James je takole švignil mimo Nikole Jokića in dosegel koš, toda niti trojni dvojček prvega zvezdnika LA Lakers ni bil dovolj za tretjo zmago. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports


Kovčki so pripravljeni, a še nočejo oditi


Tretja tekma finala zahoda je ponudila dramatične trenutke. Los Angeles je na začetku zadnje četrtine že zaostajal za 20 točk (77:97), a se je vrnil in stopili zaostanek na zgolj tri točke (98:101). Ko je že kazalo, da bosta James in Anthony Davis (27 točk) zrežirala preobrat ter tlakovala pot do tretje zmage, je na sceno stopil Kanadčan Murray.

V moštvu Denverja je Jerami Grant dosegel 26 točk, Nikola Jokić pa je tekmo končal z 22 točkami in desetimi skoki.

Trener Denverja je bil zelo prešerne volje. »Vsi imamo že pospravljene kovčke, pripravljene za odhod, vendar še nismo pripravljeni iti,« je dejal Michael Malone: »Iz neznanega razloga imamo radi ta mehurček.«

»V četrti četrtini smo zelo dobro odigrali, a tistih prvih 36 minut nas je očitno prizadelo,« je poraz jezernikov pospremil James.

»Mogoče nas lahko premagajo za 20, 30 točk, lahko nas premagajo z zadnjim metom, vendar ne moremo nehati,« je odločnost Denverja ubesedil Jokić, ki je prepričan, da se je treba boriti do konca.


Finale zahodne koference, tretja tekma


Denver (3) : LA Lakers (1) 114:106 – 1:2


(Murray 28 – met iz igre 17:10/, za tri 8:3, 12 podaj in 8 skokov, Grant 26 – 11:7/, Jokić 22 – 14:9 in 10 skokov, Mo. Morris 14, Porter Jr. 9, Harris 7, Millsap 6, Craig 2; James 30 – 23:14, 11 podaj in 10 skokov, Davis 27 17:9, Caldwell Pope 12, Kuzma 11, Rondo 9, McGree, Green in Howard po 4, Ma. Morris 3, Caruso 2.

Preberite še:

Komentarji: