Jezernikom uvodna prednost v finalu zahoda

Najboljši pri zmagovalcih Anthony Davis, svoj delež pa je prispeval tudi vodilni zvezdnik lige LeBron James.
Fotografija: Košarkarji moštva Los Angeles Lakers za uvrstitev v veliki finale potrebujejo še tri zmage. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports
Odpri galerijo
Košarkarji moštva Los Angeles Lakers za uvrstitev v veliki finale potrebujejo še tri zmage. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports

Košarkarji moštva Miami Heat s slovenskim zvezdnikom Goranom Dragićem v finalu vzhodne konference severnoameriške lige NBA proti Boston Celtics vodijo že z 2:0 v zmagah, na zahodu pa so Los Angeles Lakers z zmago odprli finale proti Denver Nuggets. Jezerniki so uvodno tekmo boja na štiri zmage proti ekipi Vlatka Čančarja dobili s 126:114. Najboljši igralec tekme v karantenskem mehurčku v Orlandu je bil Anthony Davis s 37 točkami in desetimi skoki, prvi zvezdnik lige LeBron James pa je k zmagi dodal 15 točk, 12 podaj in šest skokov.

»Potrebovali smo eno četrtino, da smo ugotovili, kako stvari stojijo. Ne pravim, da smo tekmece povsem 'prebrali', za to je v dvoboju še prezgodaj reči,« je po tekmi dejal James. Denverju je sicer v tretji četrtini uspelo nekoliko znižati zaostanek, vendar pa je njihova prizadevanja zaustavilo dejstvo, da so imeli največji zvezdniki ekipe Nikola Jokić, Jamal Murray in Paul Millsap težave z osebnimi napakami.

Jokić in Murray sta bila s po 21 točkami prva strelca Denverja, katerega član je tudi Slovenec Čančar, a ga ni v ekipi za končnico. Po tekmi je trener Denverja Mike Malone menil, da njegovi varovanci niso naredili dovolj v obrambi. »Že v uvodni četrtini nismo igrali obrambe. K sreči je v uvodnem delu tekme naš napad odlično deloval, tako da smo dosegali koše, a nismo veliko igrali obrambe,« je z glavo zmajeval Malone.

LA Lakers, ki so prvič po desetih letih spet v konferenčnem finalu – takrat so tudi osvojili zadnji naslov prvaka NBA – , se zavedajo, da dvoboja proti Denverju še ni konec. »Danes nismo pokazali ničesar posebnega. Čakajo nas še tri zmage,« je dejal Davis.

Druga tekma polfinala NBA med LA Lakers in Denverjem bo na sporedu v nedeljo.

Komentarji: