Jih bo tudi ob vrnitvi iz Bara bolela glava?

Cedevita Olimpija v 5. kolu lige ABA nadaljuje niz gostovanj, Mornar jo bo pričakal s trojico zelo motiviranih
Fotografija: Mirza Begić (desno) je prejšnji konec tedna znova okusil poraz v Kopru, drevi bo gostil Cedevito Olimpijo. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Mirza Begić (desno) je prejšnji konec tedna znova okusil poraz v Kopru, drevi bo gostil Cedevito Olimpijo. FOTO: ABA

Krka in Koper Primorska sta že sinoči odigrali slovenski derbi 5. kola lige ABA, ki po katerem se lahko naši trije klubi pohvalijo z 10 zmagami v 13 tekmah in najboljšim izkupičkom med petimi državami v regionalnem tekmovanju. Danes pa bo na sceno stopila Cedevita Olimpija in v Baru poskušala vsaj še za en dan ohraniti sloves košarkarske dvoživke. V evropskem pokalu je simpatična, a hkrati nebogljena miška, v ligi ABA pa neporažena pošast.

S torkovim polomom proti Joventutu (81:101) so Ljubljančani znova zapravili vse simpatije, kar so si jih prislužili pred tednom dni z uspehom nad Partizanom, ki je v evropskem pokalu zbral že pet zmag. Še več, moralni dolg je zdaj še večji, saj se v Badaloni niso držali osnovne obljube: da bodo prišli tudi slabši večeri, a da bodo vedno dali vse od sebe in se izkazali vsaj s srčnostjo. Klemen Prepelič, Alen Omić & Co. so kajpada izkoristili priložnost in jim pripravili trdo lekcijo, po kateri je vprašanje, ali se je moštvo sposobno pobrati na pravi način.
 

Spet po »pravilu bivšega«


Pomerilo se bo namreč z Mornarjem, ki ima zelo dobre posameznike, a doslej zelo povprečne rezultate, zato se želi oddolžiti svojim privržencem za iztržek 0:3 v Fibini ligi prvakov in dva zaporedna poraza na regionalni sceni. Po zmagah nad Cibono in Igokeo je na domačem parketu klonil proti Partizanu (65:76), prejšnji konec tedna pa doživel hudo uro v Kopru (83:101) in si novega spodrsljaja skorajda ne more privoščiti. Tako kot Joventut bo poskušal unovčiti tudi »pravilo bivšega« ter povečano motiviranost košarkarjev, ki so si v preteklosti služili kruh v Ljubljani in Zagrebu.

Mirza Begić je bil denimo še lani Olimpijin kapetan in je v sezoni 2016/17 član Cedevite, za oba kluba je igral tudi Damir Markota, branilec Jacob Pullen pa je bil lani prvi strelec hrvaškega predhodnika zdajšnje Cedevite Olimpije in v minulih tednih najnevarnejši strelec Mornarja poleg dirigenta Dereka Needhama in krilnega centra Milka Bjelice.

Trener stožiške zasedbe Slaven Rimac opozarja: »Tekma v Baru bo pomembna tako za nas kot naše gostitelje. V Badaloni se naši košarkarji niso dobro odzvali na dogajanje na parketu, zato moramo prikazati boljši pristop do igre. Pričakujem zanimivo tekmo. Dobro smo se pripravili na Mornar, zato si obetam, da bodo naši aduti dobro razpoloženi in da bomo ostali na vrhu regionalne razpredelnice.«

Pari 5. kola lige ABA, danes: Mornar – Cedevita Olimpija (18), Partizan – FMP (20); nedelja: Mega Bemax – Budućnost (12), Cibona – Crvena zvezda (18), Igokea – Zadar (20); sinoči: Krka – Koper Primorska 71:89.
Vrstni red:
Cedevita Olimpija in FMP po 4:0, Koper Primorska 4:1, Budućnost 3:1, Crvena zvezda, Mornar in Partizan po 2:2, Krka 2:3, Cibona in Mega Bemax po 1:3, Igokea in Zadar po 0:4.

5. kolo SKL, danes: Šenčur GGD – Terme Olimpia (19), Šentjur – Rogaška (19); že odigrano – Helios Suns : Koper Primorska 60:78, Hopsi Polzela : Krka 92:65.

Preberite še:

Komentarji: