Jokić popeljal Denver k zmagi, nocoj igra Dončić

Lakers že prvi v zahodni konferenci. Dallas bo prvo zmago v Orlandu lovil nocoj proti Sacramentu.
Fotografija: Nikola Jokić je bil junak zmage Denverja. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports
Odpri galerijo
Nikola Jokić je bil junak zmage Denverja. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports

Potem ko 25 točk Gorana Dragića ni bilo dovolj za zmago moštva Miami Heat proti Torontu, je bilo v ligi NBA ponoči odigranih še pet tekem rednega dela sezone.



Denver se je srečal s potencialno tekmico v prvem krogu končnice, Oklahomo, in jo po podaljšku premagal s 121:113. Razliko je naredil Nikola Jokić, ki je v dodatnih petih minutah dosegel osem od desetih točk Denverja (skupno 30, 12 skokov, 10 podaj). Novinec Michael Porter Jr. je prispeval 37 točk (met 12:16, 12 skokov).



Oklahoma bi lahko ob koncu rednega dela zmagala, vendar je Chris Paul (23 točk) zadel le enega od dveh prostih metov. Vlatko Čančar zaradi poškodbe ni v postavi Denverja.
 

Lakersi prvi na zahodu


Indiana je v mehurčku v Orlandu premagala Washington s 111:100, New Orleans je bil boljši od Memphisa s 109:99, Philadelphia je tesno ugnala San Antonio (132:130). LA Lakers pa so si z zmago proti Utahu (116:108) že zagotovili prvo mesto na zahodu.

LeBron James je dal 22 točk za Lakers. FOTO: USA Today Sports
LeBron James je dal 22 točk za Lakers. FOTO: USA Today Sports


Lakers so do zmage prišli v tretji četrtini, ki so jo dobili z 28:20. LeBron James je zbral 22 točk (met 9:16, 9 podaj, 8 skokov), na drugi strani pa so izstopali Donovan Mitchell (33 točk, 5 skokov, 4 podaje), Rudy Gobert (16 točk, 13 skokov) in Mike Conley (24 točk).
 

Danes v akciji Luka


Danes ob 20.30 bodo ponovno prišli na svoj račun slovenski ljubitelji košarke. Takrat bosta namreč tekmo začela Dallas z našim asom Luko Dončićem in Sacramento. Mavericks so si že zagotovili nastop v končnici, a zmage na Floridi še nimajo po dveh porazih s Houstonom in Phoenixom.

Luka Dončić bo nocoj odigral tretjo tekmo v Orlandu. FOTO: Ashley Landis/USA Today Sports
Luka Dončić bo nocoj odigral tretjo tekmo v Orlandu. FOTO: Ashley Landis/USA Today Sports


Preberite še:

Komentarji: