Jokić zadel za popoln preobrat

Denver je s 4:3 izločil Utah in se bo v drugem krogu končnice pomeril z LA Clippers.
Fotografija: Nikola Jokić je bil junak zmage Denverja. FOTO: USA Today Sports
Odpri galerijo
Nikola Jokić je bil junak zmage Denverja. FOTO: USA Today Sports

Denver Nuggets so dokončali popoln preobrat, potem ko so s košem Nikole Jokića premagali Utah Jazz z 80:78 in serijo prvega kroga končnice lige NBA dobili s 4:3, potem ko so zaostajali že z 1:3 v zmagah.

Denver pred tem nikdar ni nadoknadil takšnega zaostanka. Jokić je zadel 27,8 sekunde pred koncem, nakar ni bilo več točk. Nuggets se bodo v polfinalu zahodne konference pomerili z LA Clippers, ki so s 4:2 izločili Dallas Luke Dončića. Vlatko Čančar tudi tokrat ni zaigral za Denver.



Potem ko je Rudy Gobert zabil za izenačenje 47,5 sekund pred koncem, je zadnji točki na tekmi dosegel Srb Nikola Jokić s horok metom. Jazz so imeli dve posesti. Najprej je žogo 8,4 sekunde pred koncem izgubil Donovan Mitchell. Namesto, da bi Denver trošil uro, je šel v napad, ampak Torrey Craig je 4,4 sekunde pred koncem zgrešil polaganje, nakar je Utah dobil še eno priložnost. Mike Conley se je znašel v lepi priložnosti za zmagovito trojko, a se je žoga odbila od obroča.

Jokić je bil najboljši strelec s 30 točkami, dodal je še 14 skokov.



Pred tem je Boston s 102:99 premagal Toronto in povedel z 2:0 v seriji drugega kroga vzhodne konference. Danes ponoči (0.30) bosta drugo tekmo odigrala Miami in Milwaukee. Prvo je dobil Miami Gorana Dragića.

Pri Bostonu je proti lanskim prvakom iz Kanade v zadnjem delu blestel Marcus Smart s petimi zadetimi meti za tri točke. S 34 točkami je bil najbolj učinkovit Jason Tatum, ki je ob tem dosegel tudi zanj rekordno število košev na tekmi končnice.

Kemba Walker je dosegel zadnji točki za Boston. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Kemba Walker je dosegel zadnji točki za Boston. FOTO: Mike Ehrmann/AFP

 

Boston na pol poti


»Boj s Torontom še zdavnaj ni končan. Moramo razmišljati od tekme do tekme,« je po obračunu povedal Tatum. Ta ve, da bi se lahko razpletlo tudi drugače, saj je Toronto ob vstopu v zadnji del vodil z 78:70, z dobrim uvodom v zadnji četrtini pa je Boston izenačil že na 82. točki. Tesno je bilo vse do konca. Kyle Lowry je minuto in sekundo pred koncem znižal na 100:99, zadnji koš na tekmi pa je 42 sekund pred zadnjim piskom sirene dosegel Kemba Walker. Boston je do zmage nato prišel po zaslugi bloka Smarta, uspešnega skoka v napadu in zgrešenem metu Jaylena Browna.



Na zahodu še vedno odprto ostaja vprašanje polfinalnih tekmecev Los Angeles Lakers, o tem bo odločala tekma med Oklahoma City Thunder in Houston Rockets (3.00).

Preberite še:

Komentarji: