Kljub milijonom podpore v čakalnici

Luka Dončić še danes ne more verjeti, kdo so bili njegovi tekmeci v izboru za tekmo All-Star NBA.
Fotografija: Košarkarski bogovi tokrat niso uslišali Luke Dončića. FOTO: USA Today
Odpri galerijo
Košarkarski bogovi tokrat niso uslišali Luke Dončića. FOTO: USA Today

LeBron James, Kevin Durant, Paul George, Stephen Curry in James Harden. Peterico velezvezdnikov lige NBA je še nedavno (in bržkone tudi danes) občudoval tudi Luka Dončić, zato so ga po izboru članov začetnih peterk letošnje tekme All-Star prevevali mešani občutki. Po glasovih navijačev je v zahodni konferenci, prežeti z vrhunskimi košarkarji, zaostal le za Jamesom, a zaradi premajhne podpore medijev in igralcev, ki so prispevali po 25 odstotkov deleža pri razvrstitvi, ostal v čakalnici.

»Vse skupaj se dogaja zelo hitro. Kot otrok sem sanjaril, da bom nekoč igral v ligi NBA. Ko zdaj gledam rezultate glasovanja za tekmo All-Star, pa preprosto ne vem, kaj bi rekel, saj so osupljivi,« je v pričakovanju razpleta poudaril mladi slovenski as, ki ni mogel verjeti, kdo so bili njegovi njegovi neposredni tekmeci pri izboru. Kar 4.242.980 glasov javnosti mu vendarle ni zadostovalo, da bi že po treh mesecih igranja v elitni ameriški ligi dosegel sanjski podvig. V glasovanju medijev je zasedel šesto mesto med visokimi košarkarji zahoda, še za odtenek slabše (8.) se je odrezal pri aktivnih igralcih lige NBA.

Na koncu je Dončić zaostal za LeBronom Jamesom (LA Lakers), ki je prejel 4,62 milijona glasov navijačev in si s prvim mestom v vseh kategorijah prislužil že 15. nastop na spektaklu vseh zvezd, Kevinom Durantom (Golden State), Paulom Georgeom (Oklahoma) in Anthonyjem Davisom (New Orleans), kot šesti pa je za Ljubljančanom med visokimi zahodnjaki Nikola Jokić iz Denverja. Pri zahodnih branilcih je bil Stephen Curry (Golden State) prvi pri glasovih javnosti in igralcev, mediji pa so namenili primat Jamesu Hardnu iz Houstona.

V vzhodni konferenci so prednjačili Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), ki je prejel 4,37 milijona glasov navijačev, Kyrie Irving (Boston), Kemba Walker (Charlotte), Kawhi Leonard (Toronto) in Joel Embiid (Philadelphia). Poškodovani Goran Dragić, ki lani kot prvi Slovenec nastopil na tekmi All-Star, je tokrat pristal na 22. mestu med vzhodnimi branilci, čeprav je bil pri navijačih osmi.
 

Po osmih letih prvi novinec?

Zdaj so na potezi trenerji vseh 30 moštev lige NBA, ki bodo 31. t. m. izbrali po sedem rezervnih košarkarjev iz vsake konference. Zadnjo besedo pa bosta imela kapetana obeh moštev James in Antetokounmpo, ki si bosta razdelila soigralce iz nabora 22 preostalih izbrancev. Čeprav je bil Blake Griffin pred osmimi leti zadnji novinec, ki si je prislužil mesto med elito, ima torej Dončić še lepe možnosti na nastop na 68. tekmi All-Star, ki jo bo 17. februarja gostil Charlotte. V skrajnem primeru bi mu za tolažbo ostal dvoboj med selekcijama vzhajajočih zvezd (novincev in igralcev, ki drugo sezono igrajo v ligi NBA) ZDA in preostalega sveta. Čas pa tako ali drugače dela zanj.

Najmlajši as Dallasa, ki se lahko pohvali na tekmi vseh zvezd, je Jason Kidd, ki je bil leta 1996 star 22 let, najmlajši v celotni zgodovini prireditve pa je legenda LA Lakers, Kobe Bryant, z 19 leti in 170 dnevi na tekmi leta 1998. Letošnji spektakel bo na sporedu 11 dni pred Dončićevih 20. rojstnim dnevom.

Preberite še:

Komentarji: