Ko Dragiću ne gre, Miami izgubi

Košarkarji kluba Boston Celtics so dobili tretjo tekmo finala vzhodne konference s 117:106.
Fotografija: Goran Dragić (na fotografiji pri metu) tokrat ni imel svojega večera. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Goran Dragić (na fotografiji pri metu) tokrat ni imel svojega večera. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports

Košarkarji moštva Miami Heat, za katerega igra tudi slovenski as Goran Dragić, so izgubili tretjo tekmo finala vzhodne konference lige NBA z Boston Celtics. Kelti so bili boljši s 117:106. Zaostanek v zmagah so tako znižali na 1:2.

Za Boston, ki so v svojo korist odločili tri od štirih četrtin, je največ točk dosegel Jaylen Brown (26), le točko manj je prispeval Jayson Tatum, dvajset in več pa sta jih zbrala še Kemba Walker (21) in Marcus Smart (20).

Pri Miamiju je bil najbolj razpoložen Bam Adebayo, ki je bil s 27 točkami najboljši strelec tekme. Tyler Herro jih je dodal 22, Jimmy Butler pa 17. Dragić tokrat ni imel svojega (najboljšega) večera. V 28 minutah je dosegel enajst točk, iz igre pa je zadel le dva od desetih poskusov (prosti meti: 6:7; za dve: 1:5, za tri: 1:5). V statistiko je vpisal še en skok, pet asistenc in prav toliko izgubljenih žog.


»V ekipi imamo sijajne fante, v slačilnici pa je ogromno čustev, strasti. Smo kot družina, tu smo drug za drugega,« je skrivnost tokratnega Bostonovega uspeha razkril Brown, medtem ko je Butler dejal, da to pot Miamijevi košarkarji preprosto niso igrali dovolj trdo. »Prav nič nismo naredili tako, kot smo rekli, da bomo ...«

Četrta tekma med Bostonom in Miamijem bo na sporedu v noči s srede na četrtek (z začetkom ob 2.30 po srednjeevropskem času).

Preberite še:

Komentarji: