Kokoškov uradno srbski selektor

Nekdanji strateg slovenske reprezentance je dobil dovoljenje Sacramenta.
Fotografija: Igor Kokoškov je izjemno uspešno vodil slovensko reprezentanco na EP 2017, na katerem je v finalu premagala Srbijo. Foto Blaž Samec
Odpri galerijo
Igor Kokoškov je izjemno uspešno vodil slovensko reprezentanco na EP 2017, na katerem je v finalu premagala Srbijo. Foto Blaž Samec

Potem ko mu je vodstvo moštva Sacramento Kings le prižgalo zeleno luč, je Igor Kokoškov tudi uradno nasledil Aleksandra Đorđevića na klopi srbske košarkarske reprezentance.

»Imenovanje je velika čast zame in za mojo družino. Košarkarji, s katerimi sem doslej delal, vedo, da pri meni uspeh vedno pripade njim, odgovornost pa prevzema trener,« je ob izboru poudaril slovenski selektor na zlatem eurobasketu 2017, ki ga 20. februarja čaka začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v skupini s Finsko, Gruzijo in Švico, konec junija pa še dodatne kvalifikacije za olimpijske igre 2020, v katerih bo Srbija gostila eno od štirih skupin.
 

Tretjič v vlogi selektorja


Kokoškov je na reprezentančni ravni vodil Slovenijo in Gruzijo. V ligi NBA je leta 2004 postal prvi neameriški pomočnik trenerja, ko je dobil delo v Detroitu. V prejšnji sezoni je vodil ekipo Phoenixa, pri katerem je bil prav tako prvi neameriški glavni trener, zdaj pa je pomočnik Sacramentovega stratega Luka Waltona.

Komentarji: