Koprčani in Domžalčani z eno nogo v polfinalu

Začetek četrtfinala pokala Spar po notah gostujočih košarkarjev.
Fotografija: Koprski kapetan Alen Hodžić je varno vodil primorsko barko. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Koprski kapetan Alen Hodžić je varno vodil primorsko barko. FOTO: ABA

Prvi četrtfinalni tekmi pokala Spar nista prinesli presenečenja. V obeh sta zmagali gostujoči moštvi, ki pa sta svojo kakovost potrdili že v uvodnem delu državnega prvenstva ter v prvi in drugi ligi ABA. Še posebej prepričljivo so svoje delo opravili košarkarji Kopra Primorska, ki branijo lani in predlani osvojeni pokalni lovoriki. V Rogaški Slatini so že ob polčasu vodili z 19 točkami naskoka in si zagotovili lepo izhodišče pred povratnim soočenjem v dvorani Bonifika. Do želenega rezultata so prišli tudi Helios Suns v Šentjurju.

Koper Primorska ni ničesar prepustila naključju, čeprav je tudi tokrat nastopila brez poškodovanih Luke Vončine in Sterlinga Gibbsa. Rogaška medtem ni mogla računati na Tadeja Fermeta, kar se ji je močno poznalo, saj je mejo mejo desetih točk presegel le Jan Dornik (13). Še pred koncem uvodne četrtine si je nakopala visok zaostanek 17 točk, kar je gostom omogočilo sproščeno igro. Koprčani so vseskozi nadzirali ritem igre, na koncu pa so štirje njihovi košarkarji dosegli 14 točk in več. Z dvojnima dvojčkoma sta se izkazala Aleksandar Lazić (20 točk in15 skokov) in Nejc Barič (11 točk in 10 asistenc).
 

Domžalčani uresničili načrt


V uvodni četrtini dvoboja v Šentjurju je kazalo na gladko zmago Domžalčanov, ki so si priigrali obetavno prednost 22:13. Toda domači košarkarji so jih hitro ujeli in že v 14. minuti prevzeli vodstvo s 27:24. Hitro jim je ušlo od rok, toda tudi gostje niso mogli pobegniti, čeprav so v drugem polčasu vseskozi vodili. Šele ko sta se razpoloženemu Juretu Pelku v napadu priključila Davor Konjević in Krešimir Radovčić, so vendarle zavladali na igrišču in do 35. minute so si že priigrali odločilno razliko.

»Tokrat smo dobro opravili naloge na obeh straneh igrišča. Kar smo se dogovorili, smo upoštevali in speljali. Škoda je le nekaj zapravljenih neoviranih metov, vseeno pa verjamem, da bo današnja prednost dovolj za povratno tekmo. Prikazati moramo še eno maksimalno predstavo, da bi se uvrstili v polfinale,« je po zmagi ocenil Heliosov branilec Jure Pelko, ki je zbral 18 točk in 7 asistenc.

Moštva se bodo v sredo pomerila še enkrat in določila prvi polfinalni par. Jutri bosta na sporedu še tekmi Šenčur GGD – Cedevita Olimpija (19) in Krka – Hopsi Polzela (19).
 

Komentarji: