Koprčani so za korak bliže naslovu

V prvi tekmi finala lige Nova KBM boljša Sixt Primorska.
Fotografija: Obramba Sixta Primorske je v zadnji četrtine ustavila Ljubljančane. FOTO: Petrol Olimpija
Odpri galerijo
Obramba Sixta Primorske je v zadnji četrtine ustavila Ljubljančane. FOTO: Petrol Olimpija

Koper – Košarkarji Sixta Primorske so v uvodni tekmi finala lige Nova KBM upravičili vlogo favorita proti branilki naslova Petrolu Olimpiji in uspešno naredili korak k svojemu prvemu naslovu državnega prvaka. Težje, kot kaže končni rezultat, so dosegli 20. zaporedno zmago v nizu ter že dva meseca in enajst dni ne poznajo poraza. Koprčani so v tej sezoni že osvojili slovenski superpokal, pokal Spar in 2. ligo ABA, do državne lovorike pa lahko pridejo v petek, ko bo v dvorani Bonifika na sporedu tretja tekma. Seveda morajo najprej v torek zmagati v Stožicah.

Vloga favorita in pritisk zgodovinskega prvega nastopa v finalu DP sta jim precej otežila nalogo oziroma ga olajšala Ljubljančanom, ki so nastopili brez poškodovanih dirigentov Jana Špana in Bobana Tomića ter najboljšega visokega igralca Luke Šamanića. In čeprav sta morala igro organizirati Roko Badžim in Erjon Kastrati, so skoraj tri četrtine tekme držali ravnotežje in povzročali skrbi domačemu strategu Jurici Golemcu.

Sixt Primorska je prišla do prve občutnejše prednosti ob začetku zadnje četrtine. Skoraj petminutni strelski post Petrola Olimpije je izkoristila za delni rezultat 12:0 in od zaostanka 51:52 prišla do prve dvomestne prednosti pod vodstvom krilnega centra Marka Jagodića Kuridže (18 točk in 7 skokov) Utrujeni gostje primanjkljaja niso več nadoknadili, končna razlika 18 točk pa je bila tudi najvišja na tekmi.
 

Preberite še:

Komentarji: