Košarka in rokomet le v prvi ligi

Košarkarska in Rokometna zveza Slovenije zaradi vladnega odloka prilagajata tekmovanja.
Fotografija: Moštveni šport v Sloveniji se bo nadaljeval le v elitnem razredu, in to brez gledalcev. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Moštveni šport v Sloveniji se bo nadaljeval le v elitnem razredu, in to brez gledalcev. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

S Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so danes sporočili, da se bosta skladno z vladnim odlokom o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti nadaljevali le obe prvi ligi, 1. SKL za člane in 1. SKL za članice. Vsa druga članska tekmovanja so do nadaljnjega odložena.

Na KZS so še poudarili, da je vlada na seji 20. oktobra sprejela ta odlok, ki začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu, torej v četrtek, 22. oktobra. Zato bodo tekme, ki so na sporedu danes, 21. oktobra, še odigrali po razporedu. Vse tekme, ki jih bodo ob omejitvah še igrali v 1. SKL za člane in 1. SKL za članice, pa bodo potekale brez prisotnosti gledalcev. Druga članska tekmovanja in vsa tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah so do nadaljnjega odložena.

S KZS so še sporočili, da bodo prilagojeni koledar vseh tekmovanj, ki se ne nadaljujejo, ter morebitne prilagoditve tekmovalnih sistemov znani naknadno, po tem, ko bo znano, da se tekmovanja lahko nadaljujejo.
 

Tudi rokomet le prvoligaški


Rokometna zveza Slovenije od četrtka, 22. oktobra, ustavlja vsa rokometna tekmovanja, izjemi sta le članska moška liga NLB in 1. A državna liga za ženske. Začasna prekinitev drugih tekmovanj velja do preklica ukrepov, ki jih je slovenska vlada sprejela na svoji torkovi dopisni seji.

Komentarji: