Košarkarji lige NBA v petek znova na trening

Dovoljena je individualna vadba v zveznih državah z omiljenimi merami ukrepov proti širjenju pandemije.
Fotografija: Luka Dončić med pandemijo vadi, a tudi uživa v prijetni družbi. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Luka Dončić med pandemijo vadi, a tudi uživa v prijetni družbi. FOTO: Osebni Arhiv

New York – V petek, 1. maja, bodo klubi v košarkarski ligi NBA znova odprli svoje vadbene centre. Toda to velja le za moštva v zveznih državah z omiljenimi merami ukrepov proti širjenju pandemije novega koronavirusa, kar je v ZDA sprožilo dvom, da se bodo ob morebitnem nadaljevanju prvenstva znašla v neenakih izhodiščnih položajih.

Vodstvo NBA poudarja, da odprtje dvoran, v katerih bodo lahko košarkarji individualno vadili, medtem ko so organizirani kolektivni treningi še naprej prepovedani, ne pomeni skorajšnjega nadaljevanja lige. Gre le za odziv na sprostitve zaščitnih odlokov v posameznih zveznih državah. Trenutno so zdravstvene razmere najugodnejše v Georgii, kjer so že odprli fitnes centre, sledila naj bi Oklahoma in Teksas, kjer domujejo tudi Dallas Mavericks, zasedba slovenskega zvezdnika Luke Dončića. Najslabše so razmere v Kaliforniji, od koder prihajajo štirje klubi NBA – LA Lakers, LA Clippers, Golden State Warriors in Sacramento Kings.


 

Dragić v ZDA, Dončić v Sloveniji


Vodstvo NBA se zavzema, da bi košarkarji trenirali v nadzorovanih razmerah, ki jih nudijo klubski prostori, saj so varnejši kot dvorane in fitnesi odprtega tipa. Ker so se številni igralci v času pandemije vrnili iz svojih službenih domovanj v svoja stalna bivališča, so vendarle odvisni od dobre volje tamkajšnjih klubov. Toda košarkarji, doma v Los Angelesu in Houstonu, so med prvimi dobili zeleno luč za vadbo v objektih Jezernikov in Raket.

Medtem ko je Goran Dragić med pandemijo ostal v Miamiju, vadi tudi v domačem bazenu in čaka na odločitev floridskih oblasti, se je Luka Dončić že pred dvema tednoma vrnil v Slovenijo. Potem ko je prestal obvezno izolacijo, je še naprej ostal skrit očem javnosti in medijev ter nadaljeval vadbo v domačem okolju.

»Takšnih razmer, kot jih imam za trening v okolici moje hiše v Sloveniji, v Dallasu nimam. Tako telesno kot psihično mi bo čas, ki ga bom do nadaljevanja lige NBA preživel v Sloveniji, dobro del. Redno treniram, predvsem met, in se posvečam vajam za vzdrževanje moči,« pravi.

Komentarji: