Košarkarji Toronta v gosteh nadigrali branilce lovorike, Lowry jezen na navijača

Golden State Warriors po domačem porazu s 109:123 v finalu lige NBA zaostajajo z 1:2 v zmagah.
Fotografija: Kawhi Leonard (na fotografiji z žogo) je k tokratni zmagi Toronta prispeval 30 točk. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Kawhi Leonard (na fotografiji z žogo) je k tokratni zmagi Toronta prispeval 30 točk. FOTO: AFP

Oakland – Čeprav je ameriški zvezdnik Stephen Curry na tretji tekmi velikega finala v ligi NBA dosegel kar 47 točk (z metom iz igre 14:31), ni mogel preprečiti domačega poraza moštva Golden State Warriors. Košarkarji kluba Toronto Raptors so bili v gosteh boljši s 123:109.

Dinozavri so večji del dvoboja nadzorovali potek dvoboja. V svojo korist so odločili prav vse štiri četrtine (36:29, 24:23, 36:31, 27:26) in tako zdaj spet vodijo v zmagah (2:1). »Ponosen sem na naš trud, vendar pa je treba priznati, da so nas tekmeci tokrat nadigrali, zato so zasluženo zmagali,« je športno priznal Steve Kerr, trener Bojevnikov.

V gostujoči zasedbi je bil najbolj razpoložen Kawhi Leonard, ki je dosegel 30 točk, sedem manj jih je k uspehu prispeval Kyle Lowry, ki se je po tekmi jezil na enega od navijačev Golden Stata, ker ga je med zadnjo četrtino, ko je v boju za žogo pristal zunaj igrišča, porinil. »Nobenega razloga ni imel, da se me je dotaknil in mi namenil nekaj vulgarnih besed. Za takšna dejanja in besede ni prostora v športu! Upam, da ga nikoli več ne bodo spustili na tekmo lige NBA,« je zmajeval z glavo 33-letni Američan.

Naslednja tekma bo na sporedu v noči s petka na soboto prav tako v Oaklandu.

 

Komentarji: