LeBron James pričakovano odpovedal SP

Prvi zvezdnik košarkarske lige NBA LeBron James se je odpovedal igranju za ameriško reprezentanco, ker bo snemal nadaljevanje filma Space Jam. 

Objavljeno
02. april 2019 12.53
Posodobljeno
02. april 2019 13.05
LeBron James je letos izpustil dobrih šest tednov zaradi dežav z dimljami. FOTO: AFP
N. Gr.
N. Gr.
Los Angeles - LeBron James se za selitev v Los Angeles ni odločil le zato, ker so Lakers najbolj slavna franšiza v ligi, vse bolj se posveča tudi filmskim poslom. Poleti bo snemal nadaljevanje kultnega filma Space Jam, v katerem bo igral glavno vlogo, v originalu pa so igrali Michael Jordan, ​Larry Bird, Charles Barkley, Patrick Ewing ... V tokratnem Space Jamu naj bi zaigral tudi Anthony Davis, ki bi ga James zelo rad videl v dresu Lakersov v prihodnji sezoni. 

Jamesa je letos mučila tudi poškodba dimelj, zato bi najbrž v vsakem primeru izpustil reprezentančno akcijo. »Popovicha imam zelo rad in ga spoštujem, a letošnje poletje bo zame zelo naporno,« je v zvezi s tem dejal 34-letni James, ki pa še ni odpisal nastopa za ZDA na olimpijskih igrah v Tokiu čez dobro leto dni. 

ZDA bodo tudi brez Jamesa na Kitajskem zagotovo nastopile z zvezdniško zasedbo, v skupinskem delu jih čakajo Turčija, Češka in Japonska.