LeBronovi sprožili več natančnih rafalov od Giannisovih

Na tekmi vseh zvezd v Charlottu zmaga ekipe LeBron s 178:164

Objavljeno
18. februar 2019 08.00
Posodobljeno
18. februar 2019 13.40
LeBron James je kapetansko popeljal svoje moštvo do prestižne zmage na 68. tekmi vseh zvezd. FOTO: AFP
Ljubljana - Kevin Durant z 31 točkami in zanesljiva zmaga moštva pod taktirko LeBron Jamesa nad zasedbo, ki ji je poveljeval Giannis Antetokounmpo. To sta bila najpomembnejša izplena tekmovalnega dela vikend prestižnega košarkarskega šova v Charlottu, na katerem je imel v petek in soboto vidno vlogo tudi vzhajajoči zvezdnik Luka Dončić. Našega junaka v zgodnjih jutranjih urah res ni bilo na parketu Spectrum Centra na najpomembnejši tekmi vseh zvezd, toda še vedno ima najstnik Luka pred seboj še dovolj časa za nekaj uvrstitev med »vse zvezde«.

image
Kevin Durant je osvojil še drugi naziv najkoristnejšega igralca. FOTO: AFP


Durant 31, Antetokounmpo 38


Gostitelj je bil Charlotte in njegov lastnik  legendarni Michael Jordan. V ospredju pa je bil vendarle šov prepleten s spektaklom, na katerem so na svoj račun prišli tudi številni hollywoodski zvezdniki, glasbeni in drugi mogotci.

image
Michael Jordan je nekoč pobiral nagrade na parketu, zdaj pa je uspešen poslovnež in lastnik moštva Charlotte, ki je gostil letošnji All-Star. FOTO: AFP


Kevin Durant je po letu 2012 še drugič postal najboljši posameznik tekme vseh zvezd, čeprav je kazalo, da bo ta naziv pripadel Antetokounmpu. Grk je bil z 38 točkami najboljši strelec, Durant jih je dosegel 31, a njegove točke so pomagale prelomiti tekmo v drugem polčasu.

image
Najboljši strelec Giannis Antetokounmpo si je dal duška med tekmo, po njej pa za zmago čestital zmagovalnemu kapetanu LeBronu Jamesu. FOTO: USA TODAY Sports


»Na prvi in drugi tekmi vseh zvezd sem bil rahlo živčen, na tej sem bil sproščen. Do konca tretje četrtine sem imel v rokah naziv najkoristnejšega igralca, potem mi ga je Kevin ukradel iz rok,« je povedal kapetan poraženega moštva Antetokounmpo.

»Biti v družbi takšnih velikanov, to res cenim,« je med drugim nagovoril občinstvo Durant. Zmagovalci so v zadnji tretjini nadoknadili zaostanek dvajsetih točk.


Nowitzki in Wade pomahala v slovo


V do zadnjega kotička napolnjeni dvorani Spectrum Center se je zbralo 19.070 gledalcev, ki so jim največji zvezdniki NBA ponudili rafal metov in nekaj rekordov: 53 točk v prvi četrtini Giannisovega mošta, ob polčasu je bilo že 95:82. LeBronovi so zmetali 91 trojk, zadeli 35, v prvem polčasu sta obe moštvi skupaj vrgli 81 metov za tri točke, na tekmi kar 166.

image
Dirk Nowitzki in Dwayne Wade sta bila častna gosta komisarja NBA Adama Silverja. FOTO: USA TODAY Sports


Še zadnjič sta prestiž tekme vseh zvezd občutila veterana Dirk Nowitzki in Dwayne Wade. Na All-Star sta prišla z vabilom komisarja NBA Adama Silverja. Nowitzki, ki kariero zaključuje z 21. sezono v NBA in vse pri Dallasu, ter Wade, ki v NBA igra 16. sezono, sta dosegla 9 točk in 7. Nemec se je poslovil v svojem slogu, s stoodstotnim metom za tri točke (3:3).

image
Hollywoodski jet-set ni izpustil priložnosti, da bi bil viden. Oskarjevec Jamie Foxx je sicer strasten oboževalec košarke. FOTO: AFPEKIPA LEBRON : EKIPA GIANNIS 178:164 (132:131, 82:95, 37:53)


(Durant 31, Thompson 20, Leonard in James po 19, Lillard 18, Irving 13, Harden 12, Beal in Towns po 11, Simmons 10, Wade 7, Davis 5, Aldridge 2; Antetokounmpo 38 in 11 skokov, George in Middleton po 20, Curry in Westbrook po 17, Embiid in Griffin 10, Nowitzki 9, Jokić in Russell po 6, Walker in Vučević po 4, Lowry 3).