Liga Nova KBM: Olimpija že tretjič položena

V ponovitvi finala minule sezone je Rogaška v Tivoliju zmagala s 73:70. Zmaji so igrali brez Devina Oliverja.
Objavljeno
02. december 2017 08.27
J. P.
J. P.

Ljubljana - Po reprezentančnem premoru slovenski košarkarski prvoligaši nadaljujejo boje v ligi Nova KBM, v osmem kolu pa je branilko šampionske lovorike Petrol Olimpijo čakal nov šok, saj je pred domačim avditorijem v Tivoliju - v ponovitvi finala minule sezone - s 70:73 pokleknila pred Rogaško in vpisala že tretji praz v sedmem dvoboju. Na razpredelnici z 11 točkami (in tekmo več) zaseda tretje mesto, Rogaška je s točko več druga, vodi pa Sixt Primorska (13 točk).

»Rogaška je popolnoma zasluženo zmagala. Za takšen razplet smo si krivi izključno sami, saj smo drugi polčas - z izjemo treh minut - odigrali popolnoma pasivno,« je prst v svojo ekipo uperil Olimpijin trener Gašper Okorn. Njegov kolega na klopi gostov Damjan Novaković je pristavil: »Fantje so zgolj 24 ur po prihodu iz Črne gore zbrali dovolj moči za soliden dvoboj in zmago nad Olimpijo, ki je bila zaradi odsotnosti Devina Oliverja močno oslabljena, za nameček je imela slabo dnevno formo. Vseeno smo zelo veseli, da smo se iz Tivolija vrnili z dvema točkama.«

Prava borba se je začela v tretji četrtini, ko sta bila tekmeca le točko narazen, na zadnji odmor pa so Ljubljančani vendarle odnesli pet točk zaloge. Ki pa ni zadostovala: sedem minut pred koncem so še vodili za +8, a prednost zapravili, tudi na račun zelo slabega meta z razdalje (trojke 3:24). V finišu je Dragiša Drobnjak z zadetima prostima metoma Rogaško popeljal v vodstvo s 73:70, Gregorju Hrovatu pa se trojka tri sekunde pred koncem ni posrečila, skok so dobili gostje in podaljška ni bilo. Pri zmagovalcih je bil najučinkovitejši Dragan Đuranović s 16 točkami in 7 skoki, pri poražencih Jordan Morgan z dvojnim dvojčkom za 17 točk in 10 skokov.