Lowry: Ubili so nas

Milwaukee Bucks v finalu vzhodne konference lige NBA proti Toroto Raptors vodijo z 1:0 v zmagah.

Objavljeno
16. maj 2019 07.56
Posodobljeno
16. maj 2019 09.40
Nikola Mirotić (desno) je k zmagi Milwaukeeja prispeval 13 točk. FOTO: Usa Today Sports
M. Š.
M. Š.
MILWAUKEE – Košarkarji kluba Milwaukee Bucks so na prvi tekmi finala vzhodne konference lige NBA upravičili vlogo favoritov in na domačem parketu s 108:100 premagali Toronto Raptors.

Jeleni so še posebej blesteli v zadnji četrtini, v kateri so jeziček na tehtnici dokončno prevesili na svojo stran. Izkazal se je Brook Lopez, ki je dosegel kar 29 točk, od teh trinajst v zaključni četrtini, v kateri so domači asi nadigrali goste z delnim izidom 32:17.

»Razplet veliko pove o značaju tega moštva, ki se tudi takrat, ko mu ne gre, ne vda. Če se bomo še naprej držali tega, kar počnemo, lahko pričakujemo zelo lepe stvari,« je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen trener Mike Budenholzer.

Viden delež je k zmagi prispeval tudi Giannis Antetokounmpo (24 točk), ne gre prezreti niti prispevkov Malcolma Brogdona (15 točk) in Nikole Mirotića (13 točk).

Najbolj razpoložena igralca v Torontovem moštvu sta bila Kawhi Leonard (31 točk) in Kyle Lowry (30 točk), ki sta bila najboljša posameznika tekme. Vendar pa nista mogla preprečiti neuspeha gostov. »V zadnji četrtini so nas ubili. Bili so boljši, za malenkost so bili bolj napadalni, dovolili smo jim nekaj res pomembnih košev. Res je grdo, ko izgubiš na takšen način, vendar pa še ni nič izgubljenega,« kljub uvodnemu porazu v končni uspeh verjame Lowry.