Dončić pod taktirko Nowitzkega na tekmi vzhajajočih zvezd

Predstavniki lige NBA so izbrali Luko Dončića v ekipo sveta za tekmo vzhajajočih zvezd, ki bo odigrana med All-Star vikendom v Charlottu. 

Objavljeno
30. januar 2019 08.01
Posodobljeno
30. januar 2019 08.21
Dončić in Nowitzki se bosta družila tudi v Charlottu. FOTO: Reuters
Dallas - Potem ko ni bil izbran v začetno peterko na Zahodu za tekmo zvezd, je Luka Dončić odigral dve sijajni tekmi in ligi NBA skorajda ni preostalo drugega, kot da ga nekako vključi v del dogajanja na All-Star vikendu, ki se bo sredi februarja odvil v Charlottu. Dončić ima sicer še vedno možnosti, da ga med rezerve za glavno tekmo izberejo trenerji, v vsakem primeru pa ga čaka mesto v ekipi na tekmi vzhajajočih zvezd. 

Tam se merijo najboljši ameriški košarkarji, ki so v ligi NBA prvo ali drugo sezono, z njihovimi najboljšimi vrstniki z vsega sveta. Tako bo Dončić v ekipi sveta zaigral skupaj z lanskim novincem leta Benom Simmonsom, v ekipi bo tudi prvi izbor nabora DeAndre Ayton, ob njem pa še ​OG Anunoby, Bogdan Bogdanović, Shai Gilgeous-Alexander, Rodions Kurucs, Lauri Markkanen, Josh Okogie in Cedi Osman.

image
AFP Dirk Nowitzki je v Luki Dončiću dobil pravega naslednika. FOTO: AFP


V ameriški ekipi bosta prva zvezdnika Donovan Mitchell in Jayson Tatum, ​nastopili bodo še Jarrett Allen, Marvin Bagley, De'Aaron Fox, Lonzo Ball, Kyle Kuzma, John Collins, Trae Young in Jaren Jackson Jr.

Dončić se bo na All-Star vikendu pomeril tudi v spretnostnem tekmovanju (skills challenge), imel pa bo tudi družbo veterana v svoji ekipi Dirka Nowitzkega, ki so ga v njegovi bržkone zadnji sezoni v ligi povabili na tekmovanje v metanju trojk. Nowitzki je bil izbran tudi za častnega trenerja ekipe sveta na tekmi vzhajajočih zvezd, tako da bo vodil Dončića, na drugi strani je ta vloga pripadla Kyrieju Irvingu