Luka Dončić pri nastanku biografije ni sodeloval niti si je ni želel

»Ravno zato, ker je knjiga nastala kljub mojemu nasprotovanju, ne podpiram kakršnega koli oglaševanja te biografije z mojim imenom.«
Fotografija: Luka Dončić ocenjuje, da je za biografijo še premlad. FOTO: Kyle Terada/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić ocenjuje, da je za biografijo še premlad. FOTO: Kyle Terada/Reuters

Ljubljana – Očitno bo izdaja biografije o slovenskem košarkarskem biseru Luki Dončiću ob njegovem dvajsetem rojstnem dnevu, 28. februarja prihodnje leto, dvignila še precej prahu. Član Dallasa v ligi NBA je namreč javno sporočil, da to ne bo njegova avtobiografija, saj pri njenem nastanku ni sodeloval niti si je ni želel.


Najprej v Sloveniji in Srbiji


V knjigi, ki bo predvidoma sprva izšla v Sloveniji in Srbiji, nato pa še v ZDA in Španiji, avtorja, Srb Vlada Stanković in Ljubljančan Igor Đurović, pišeta o Dončićevem življenju in uspehih od začetkov v Ljubljani, zgodnjega odhoda v Španijo k madridskemu Realu do prestopa k Teličkom iz Dallasa. Danes se je na novico o izidu knjige prek službe za stike z javnostmi odzval tudi Luka.

Luka Dončić: Ne podpiram kakršnega koli oglaševanja te biografije z mojim imenom. FOTO: David Zalubowski/AP
Luka Dončić: Ne podpiram kakršnega koli oglaševanja te biografije z mojim imenom. FOTO: David Zalubowski/AP


Še premlad


»Pred dnevi se je pojavila novica o tem, da na dan mojega rojstnega dne izide moja biografija. Ker ne želim, da bi bil kdor koli zaveden, sem se odločil oglasiti. Pri biografiji nisem sodeloval, pravzaprav sem nasprotoval njenemu nastanku, ker menim, da sem za tovrstno zvrst knjige še premlad,« je Dončić zapisal v izjavi za javnosti.


Ne podpira oglaševanja knjige


In še pojasnil: »Gospod Stanković nas je kontaktiral v času, ko sem še igral za Real Madrid, z željo, da bi sodeloval pri nastanku knjige, a sem že takrat ponudbo kategorično odklonil. Ravno zato, ker je knjiga nastala kljub mojemu nasprotovanju, ne podpiram kakršnega koli oglaševanja te biografije z mojim imenom.«

Preberite še:

Komentarji: