Luka Dončić še tretjič zapored novinec meseca

Slovenski najstniški košarkarski fenomen je januarja povprečno dosegal po 22,4 točke, 8,1 skoka in 6,4 asistence na dvoboj.
Fotografija: Luka Dončić kot za stavo zbira nagrade za najboljšega novinca meseca. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić kot za stavo zbira nagrade za najboljšega novinca meseca. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters

Dallas – Slovenski najstniški košarkarski fenomen Luka Dončić, član moštva Dallas Mavericks, je še tretjič zapored prejel nagrado za najboljšega novinca meseca v zahodni konferenci lige NBA, so danes potrdili v vodstvu tekmovanja. Potem ko je najbolj izstopal že novembra in decembra, je podvig ponovil tudi januarja.


Brez tekme vseh zvezd


Dončić, ki ga kljub več kot štirim milijonom glasov navijačev ne bo med udeleženci skorajšnje ekshibicijske tekme vseh zvezd (All-Star NBA) sredi meseca v Charlottu, bo pa nastopil vsaj med vzhajajočimi zvezdami za ekipo sveta, je januarja povprečno dosegal po 22,4 točke, 8,1 skoka in 6,4 asistence na dvoboj, trikrat pa je zbral vsaj 30 točk.


Dva trojna dvojčka


Obenem je obetavni Ljubljančan postal prvi najstnik v zgodovini lige z dvema trojnima dvojčkoma, pa tudi prvi po Stephenu Curryju, ki je na petih tekmah zapovrstjo prispeval vsaj po 25 točk. V 49 odigranih obračunih, v katerih je stopil na parket (dvakrat ni, tudi sinoči proti Detroitu), je skupaj zbral že 999 točk.

Preberite še:

Komentarji: